Verden

Dødstallet stiger etter togulykke i Tyrkia

Minst ni personer har mistet livet i en togkollisjon utenfor Tyrkias hovedstad Ankara. Ytterligere 47 er skadet, flere av dem alvorlig.

Høyhastighetstoget var på vei fra Ankara til Konya, sentralt i landet.
  • og NTB

Ulykken skjedde da et høyhastighetstog kolliderte med et arbeidstog som gjorde undersøkelser på sporet ved stasjonenMarşandiz i Ankara rundt 6.30 lokal tid torsdag morgen. Høyhastighetstoget kolliderte deretter i en gangbro, som kollapset over toget.

Guvernør Vasip Sahin i Ankara sier i en uttalelse at høyhastighetstoget var på vei fra Ankara til Konya sentralt i landet.

Vanligvis kjører det rett forbi Marşandiz, som er blant de mindre togstasjonene i den tyrkiske hovedstaden.

Kollisjonen skjedde ved togstasjonenMarşandiz, en mindre stasjon i Ankara høyhastighetstoget vanligvis passerer uten å stoppe.

Togførere mistet livet

Nødetatene rykket raskt ut til stedet etter ulykken for å lete etter overlevende og hjelpe de skadede. Først ble det meldt om fire omkomne, men antallet døde steg utover formiddagen.

– Vårt håp er at det ikke er flere som er omkommet, sier Sahin.

Ifølge Tyrkias transportminister Mehmet Cahit Turhan er tre togførere blant de døde, og i tillegg er en fjerde togfører skadet.

Flere ulykker

Det er fremdeles uklart om det var et signalproblem som forårsaket ulykken. En etterforskning av ulykken er opprettet.

Flere togulykker har rammet landet det siste året. I juli ble 10 personer drept og mer enn 70 skadet da et passasjertog sporet av nordvest i Tyrkia, etter at kraftige regnbyger førte til ødeleggelser på jernbanesporene. 15 personer ble skadet da et passasjertog kolliderte med et godstog i provinsen Sivas i fjor.

  • Få med deg det som skjer i verden. Følg Aftenposten Verden på Facebook og Twitter.

Les mer om

  1. Tyrkia
  2. Ulykker