Verden

Medier: McCain vil ikke ha Trump i begravelsen sin

Senator John McCain (81) har gjort det klart at han ikke ønsker at USAs president Donald Trump skal delta i begravelsen hans. Det melder amerikanske medier.

Den amerikanske senatoren John McCain skriver for tiden bok og lager dokumentar. Han fikk påvist kreft på hjernen i fjor sommer. Foto: Torstein Bøe, NTB scanpix

  • og NTB

Til tross for at McCain er republikaner, har han vært en markant motstander av presidenten og ønsker derfor at visepresident Mike Pence skal representere Det hvite hus i begravelsen hans. Det opplyser kilder nær McCain til amerikanske medier.

McCain, som var Republikanernes presidentkandidat i 2008, fikk påvist svulst på hjernen juli i fjor. Han oppholder seg for tiden hjemme i Arizona hvor han er i ferd med å komme seg etter en operasjon.

Krigsveteranen støttet Trump som presidentkandidat helt frem til en måned før valget, da det kom frem at Trump hadde kommet med nedsettende uttalelser om kvinner. Da trakk han støtten og oppfordret partiet til å finne en annen konservativ republikaner som ville egne seg som president.

Les mer om

  1. John McCain
  2. Donald Trump
  3. Amerikansk politikk