Verden

15 pågrepet i India etter lynsjinger som følge av ryktespredning

Falske nyheter i sosiale medier har ført til en rekke lynsjinger i India. Fire personer skal ha blitt drept.

 • og NTB
 • Olga Stokke
  Journalist

Hittil er 15 personer blitt pågrepet mistenkt for flere drap i delstaten Assam i det nordøstlige India. Fire personer skal ha blitt drept som følge av ryktespredning, skriver The Times of India.

I delstaten Assam øst i India ble to personer dratt ut av bilen av en folkemengde og slått til døde. Det skjedde etter ryktespredning på meldingstjenesten Whatsapp, melder avisen The Independent.

Politimannen Mukesh Agrawal sier at lokale innbyggere ble mistenksomme til to fremmede etter at det verserte meldinger på Whatsapp om barnekidnappere i området noen dager før drapene.

Etter drapene ble det lagt ut video som viser ofrene forslåtte og blodige mens de trygler for livet sitt. De to som ble angrepet, var på vei hjem fra en piknik.

Politiet i Assam opplyser at det har pågrepet 15 personer, de har også pågrepet to personer som skal ha filmet og lagt ut videoen på Youtube.

Uvant med smarttelefon

Også i mai skal seks personer ha blitt drept i separate saker etter rykter om barnekidnappinger. I fjor ble åtte menn drept av samme årsak.

Meldingene sprer seg ofte som ild i tørt gress i India, skriver The Independent, som legger til at mange førstegangsbrukere av smarttelefon ofte ikke klarer å skille falske fra ekte nyheter.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5