USA fordømmer «illegitimt» valg i Venezuela

USA fordømmer søndagens presidentvalg i Venezuela som «illegitimt», og avviser Nicolas Maduros forsøk på å sikre seg en ny presidentperiode.

Venezuelas president Nicolás Maduro avgir stemme i hovedstaden Caracas søndag, i et presidentvalg det er ventet at han vil vinne. USA mener valget er illegitimt.

Valglokalene i Venezuela åpnet tidligere søndag i et presidentvalg som boikottes av de største opposisjonspartiene, og som er sterkt kritisert av både USA, EU og mange latinamerikanske land.

– Venezuelas såkalte valg i dag er ikke legitimt, sier Heather Nauert, talsperson for amerikansk UD.

– USA retter sammen med andre demokratiske land i verden sin støtte til det venezuelanske folk og deres rett til å velge sine representanter gjennom frie og demokratiske valg, sier hun videre.

Den amerikanske regjeringen har tidligere bedt sittende president Nicolás Maduro om å avlyse søndagens valg. Fredag innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot lederen i Sosialistpartiet, Diosado Cabello, som er Maduros nummer to.

Drøyt 20 millioner stemmeberettigede venezuelanere kan delta i søndagens valg. Det er ventet at Maduro vil vinne, selv om en stor andel av velgerne ifølge AFP sier de er misfornøyde med regjeringen hans.

Dette som følge av akutt mangel på mat, medisin, strøm, vann og økende kriminalitet i det kriserammede latinamerikanske landet.