Verden

Allerede ved morgengry tirsdag hadde en rekke amerikanere tatt turen til kongressbygningen for å vise landets 41. president George H.W. Bush en siste ære. Foto: Morry Gash/AP/NTB scanpix.

Mange ville ta farvel med George H.W. Bush

Mange amerikanere fant tirsdag veien til kongressbygningen i Washington for å vise landets 41. president George H.W Bush en siste ære.

  • og NTB

Allerede før morgengry hadde et stort antall amerikanere stilt seg opp for å vise Bush senior sin respekt i rotunden i kongressbygningen. Æresvakter sto på rekke, mens både vanlige amerikanere, politikere og andre sentrale skikkelser var innom for å ta farvel.

Da hadde båren hans blitt fløyet fra Houston i Texas.

Båren til George H.W. Bush flys fra Houston. Foto: Eric Gay / AP / NTB scanpix

Båren er kommet frem til kongressbygningen i Washington. Foto: Shawn Thew / AP / NTB scanpix

Båren bæres inn i kongressbygningen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

Båren bæres inn i kongressbygningen. Foto: POOL / Reuters / NTB scanpix

CIA-direktør Gina Haspel og de tidligere direktørene John Brennan og George Tenet var blant dem. Bush senior var på 1970-tallet CIA-sjef, og er den eneste tidligere CIA-sjefen som senere har inntatt det ovale kontor.

  • Hva betyr CAVU? Da president Bush døde, slo mange amerikanerne opp i ordboken på fire begreper.

Blir stående

Kisten med USAs 41. president blir stående i kongressbygningen til han skal stedes til hvile onsdag.

Den tidligere presidenten undertegnet i 1990 en lov for å sikre rettighetene til personer med funksjonshemning. Rundt båren i rotunden var det tirsdag flere rullestolbrukere som hadde samlet seg for å hedre innsatsen.

Mange amerikanere tok turen innom kongressbygningen for å vise USAs 41. president en siste ære. En rekke personer i rullestol hedret den tidligere presidenten for hans innsats for mennesker med funksjonshemning. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB scanpix

Onsdag skal Bush senior hedres med en minnegudstjeneste i Washington National Cathedral, før båren returnerer til Texas der han skal bisettes fra universitetsbiblioteket som er oppkalt etter ham.

Blant de som følger den siste reisen, er den tidligere presidentens hund, Sully.

Her er bildene fra kongressbygningen.

Bushs hund Sully er blant de mange som tok farvel med USAs tidligere president i kongressbygningen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP/NTB scanpix

Bushs hund Sully er blant de mange som tok farvel med USAs tidligere president i kongressbygningen. Foto: JONATHAN ERNST / Reuters / NTB scanpix

USAs tidligere president og George H.W. Bushs sønn, George W. Bush er her sammen med konen i kongressbygningen. Foto: Jabin Botsford / AP/NTB scanpix

George W. Bush under seremonien i kongressbygningen. Foto: POOL / Reuters / NTB scanpis

USAs president Donald J. Trump. Foto: POOL / Reuters / NTB scanpix

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP/NTB scanpix

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP/NTB scanpix