Verden

Reuters: Trump skal svare på Mueller-spørsmål

President Donald Trump vil svare skriftlig på spørsmål fra spesialetterforsker Robert Mueller om Russland-etterforskningen denne uken, ifølge Reuters' kilder.

President Donald Trump i Paris i forbindelse med markeringen av 100 år siden første verdenskrig var slutt.
  • NTB

Mueller etterforsker mulig russisk innblanding og samarbeid mellom Donald Trumps valgkampapparat og russerne før presidentvalget i 2016.

Spørsmålene Mueller har sendt Trump handler om russisk innblanding, ikke om hvorvidt Trump har hindret Russland-etterforskningen, opplyser en kilde som er kjent med saken til Reuters.

Les også

Slik kan den nye justisministeren påvirke Russland-etterforskningen

Møte med presidentens sønn

Noen av temaene presidenten vil få spørsmål om dreier seg et møte i juni 2016 mellom presidents sønn Donald Trump jr., andre medlemmer av Trump-kampanjen og en gruppe russere, opplyser kilden. I juni skal Trump jr. ha møtt en russisk advokat i Trump Tower.

Kort tid etterpå skal han ha møtt Trumps svigersønn Jared Kushner, den daværende sjefen for Trumps valgkamp, Paul Manafort, og den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja.

Presidenten skal ha møtt advokatene sine i forbindelse med spørsmålene han har fått. En av hans advokater, Rudy Giuliani, har ikke overfor Reuters ikke ønsket å kommentere saken. Det har heller ikke talsperson for Russland-etterforskningen, Peter Carr.

Les mer om

  1. Etterforskning
  2. Amerikansk politikk
  3. Donald Trump
  4. Russland