Ikea ommøblerer selskapet: – Skal skape et nytt Ikea

Møbelgiganten Ikea varsler at 7.500 stillinger kan forsvinne. Men ommøbleringen skal også føre til at det skapes 11.500 nye arbeidsplasser.

Ikea skal redusere sin bemanning på verdensbasis, men i Norge blir effekten pluss 80 jobber etter både reduksjon og oppbemanning.

– I løpet av de neste tre årene skal vi skape et nytt Ikea. Det innebærer endringer både ut mot kunden og internt i virksomheten, sier administrerende direktør Clare Rodgers i Ikea Norge i en pressemelding.

Møbelgiganten er i gang med et treårig program som ifølge Ikeas egne anslag vil skape 11.500 nye stillinger globalt, samtidig som rundt 7.500 eksisterende stillinger kan bli fjernet.

Ikea opplyser til det svenske nyhetsbyrået TT at 650 stillinger ligger an til å bli kuttet i Sverige.

Oppretter 100 nye stillinger i Norge

I Norge vil Ikea opprette cirka 100 nye stillinger, samtidig som rundt 20 av 3.150 stillinger kan bli fjernet. I tillegg kan noen av dagens stillinger bli endret eller flyttet.

Ikea understreker at målet ikke er å kutte kostnader. Ifølge Rodgers handler det i stedet om å omorganisere for å sikre at Ikea forblir relevant også i framtida.

Hun lover at de ansatte vil bli involvert i gjennomføringen av programmet.

– Vi vil ha gode diskusjoner med verneombud og tillitsvalgte om den videre prosessen. Det blir det aller viktigste fokuset for oss i de nærmeste ukene, sier Rodgers.