Verden

Minst syv drept i bussangrep i Egypt – IS tar på seg skylden

Syv personer ble drept og 19 såret da flere væpnede menn åpnet ild mot busser på vei til et koptisk kloster i Egypt. IS tar på seg skylden for angrepet.

Minst syv personer ble drept og 19 skadet da busser med kristne koptiske pilegrimer ble angrepet på vei til et kloster. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Tre busser med koptiske pilegrimer var på vei til byen Sohag og et koptisk kloster da angriperne slo til, opplyser den koptiske kirken i landet. Det koptiske klosteret ligger om lag 20 mil sør for Kairo.

Innenriksdepartementet i Kairo setter tallet på drepte til syv og tallet på sårede til 19. Ekstremistgruppen IS tok fredag på seg ansvaret for angrepet gjennom sin propagandakanal Amaq.

De kristne kopterne har lenge vært en utsatt minoritetsgruppe i Egypt. Kopterne utgjør 10 prosent av de 96 millioner innbyggerne i landet. De siste årene har kopterne vært utsatt for flere angrep av islamister.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ga sin støtte til ofrene på Twitter, hvor han blant annet skrev at han håper de sårede vil komme seg raskt og påpekte viktigheten av fortsatt innsats mot terror.

 1. Les også

  Egyptisk økonom og forlegger pågrepet

Les mer om

 1. Egypt
 2. Terror

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Veibombe mot turistbuss i Egypt – minst fire drept

 2. VERDEN
  Publisert:

  – Eksplosjon ved turistbuss i Egypt

 3. VERDEN
  Publisert:

  40 antatte opprørere drept av egyptiske styrker

 4. VERDEN
  Publisert:

  Skole skal ha blitt bombet og over 120 er drept i kamper om Libyas hovedstad

 5. VERDEN
  Publisert:

  Påske feires med tomme kirker verden over

 6. VERDEN
  Publisert:

  Sri Lanka etter terroren: 23 arrestert for å angripe muslimer