Verden

Britisk avis: Britiske ubåter gjør seg klare til mulig angrep mot Syria

Britiske ubåter skal ha fått ordre om å flytte seg slik at de er klare til å rette et angrep mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Dette arkivbildet fra 2009 viser den britiske angrepsubåten HMS Astute, som har krysserraketter om bord.
  • og NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Det skriver avisen Daily Telegraph, ifølge Reuters.

Storbritannia har flere ubåter med krysserraketter om bord, et våpen som tidligere er blitt brukt av USA mot mål i Syria.

  • Solberg skuffet over manglende FN-resolusjon om Syria

Opprustningen skjer slik at Storbritannia kan være klar til å delta i et angrep mot det syriske militæret, et angrep som ifølge avisen kan bli innledet allerede natt til torsdag.

Statsminister Theresa May har ennå ikke besluttet om Storbritannia skal slutte seg til et eventuelt angrep sammen med USA og Frankrike.

Kjemisk angrep

Angrepsplanene er kommet på bordet etter et påstått kjemisk angrep i Douma utenfor Damaskus i helgen.

Storbritannia har tre angrepsubåter av Astute-klassen som har amerikanskproduserte krysserraketter av Tomahawk-typen om bord. Ytterligere fire er under bygging eller planlagt bygget.

Landets marine har også tre ubåter av den eldre Trafalger-klassen som også er bestykket med krysserraketter.

I april 2017 angrep USA med 59 Tomahawk-raketter en flybase i Syria som reaksjon på et sivile var drept i et gassangrep.

– Alle alternativer på bordet

Det hvite hus varsler at det ennå ikke er tatt en endelig avgjørelse om hvordan USA vil svare på det påståtte kjemiske angrepet i Syria.

– Presidenten holder Assad og russerne ansvarlig for angrepet, sa talskvinne Sarah Sanders til journalister i Det hvite hus onsdag kveld.

– Alle alternativer er på bordet. Endelige avgjørelser er ennå ikke tatt i den saken, sa Sanders videre da hun ble spurt om et mulig amerikansk svar.

Tidligere onsdag advarte president Donald Trump om at «missilene vil komme» som svar på det antatte kjemiske angrepet.

Les mer om

  1. Syria
  2. Storbritannia
  3. USA