Verden

Kvinne hevder Kavanaugh var med på å dope ned jenter på fest for å begå seksuelle overgrep

En tredje kvinne kommer onsdag med nye anklager mot Brett Kavanaugh. Ifølge kvinnen skal han ha vært med på å dope ned jenter på fester, for så å begå seksuelle overgrep mot dem.

På kort tid har flere kvinner anklaget Brett Kavanaugh (53) for seksuelle overgrep. Foto: CHRIS WATTIE / X90141

 • Frøydis Braathen
  Frøydis Braathen
  Journalist

– Jeg husker tydelig at jeg så gutter i kø utenfor soverom på mange av disse festene, mens de ventet på sin «tur» med en jente inne på rommet, sier Julie Swetnick fra Washington via advokaten sin Michael Avenatti.

– Blant disse guttene var Mark Judge og Brett Kavanaugh, sier Swetnick. Judge var en klassekamerat av Kavanaugh fra high school, skriver Bloomberg.

Flere amerikanske medier skriver om saken onsdag.

Swetnick sier hun selv var et offer

Swetnick offentliggjør historien via en vitneerklæring som advokaten la frem.

I en Twitter-melding skriver han at Kavanaugh ikke under noen omstendighet bør slippe unna en fullstendig etterforskning.

Swetnick forteller at hun var offer for en av de episodene hun beskriver på festene og at Kavanaugh og Judge var til stede, men hun forteller ikke om de forgrep seg på henne.

Kavanaugh: – Dette skjedde aldri

Brett Kavanaugh benekter for at de nye påstandene om seksuelt misbruk har skjedd, og sier at de er fra science fiction-serien «Twilight Zone».

I en uttalelse onsdag Kavanaugh til nyhetsbyrået AP: «Dette er latterlig og fra Twilight Zone. Jeg vet ikke hvem dette er, og dette skjedde aldri».

Donald Trump beskylder på Twitter advokat Avenatti for å komme med falske anklager.

Demokrater ber Kavanaugh trekke seg

Demokratene i Senatets justiskomité har undertegnet et brev, der de ber president donald Trump om å trekke nominasjonen av Kavanaugh som høyesterettsdommer, eller be FBI om å etterforske de mange anklagene om seksuelle overgrep.

Demokratenes minoritetsleder i Senatet, Charles «Chuck» Schumer, mener også at Kavanaugh bør trekke seg fra nominasjonen.

– Hvis ikke Kavanaugh trekker seg, så bør i det minste høringen og avstemningen bli utsatt, mens FBI undersøker alle disse påstandene, skriver The Hill.

Spesielt viktig utnevnelse

Kavanaugh er nominert av Donald Trump som ny høyesterettsdommer. Nominasjonen er regnet som spesielt viktig fordi dommeren Kavanaugh erstatter, Anthony Kennedy, har fungert som en svingstemme mellom de konservative og liberale blant de ni høyesterettssommerne.

Kavanaugh er konservativ, og blir han godkjent, får USAs øverste domstol en overvekt av konservative dommere.

Anklaget for voldtektsforsøk

Tidligere denne uken gikk 53 år gamle Deborah Ramirez ut og fortalte om en fest i skoleåret 1983/84, der hun mener Kavanaugh presset underlivet sitt opp i ansiktet hennes og tvang henne til å berøre ham.

Det var psykologiprofessoren Christine Blasey Ford som startet stormen mot Kavanaugh da hun 16. september sto frem og anklaget Kavanaugh for voldtektsforsøk på en fest på 1980-tallet da de var tenåringer.

Les mer om

 1. Seksuell trakassering
 2. Overgrep
 3. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  FBI-etterforskningen skulle hindre «at landet revnet». I stedet splitter den USA ytterligere.

 2. VERDEN
  Publisert:

  Kavanaugh anklaget for voldtektsforsøk – nå blir alkoholinntak et sentralt tema i høring

 3. VERDEN
  Publisert:

  Trump fornøyd med Kavanaugh etter høring

 4. VERDEN
  Publisert:

  Trumps dommerkandidat må forklare seg om overgrepsanklager

 5. VERDEN
  Publisert:

  – Denne høringsprosessen er blitt en nasjonal skam

 6. VERDEN
  Publisert:

  USA: Republikanere mener FBI-rapport renvasker Kavanaugh