Verden

Antall døde har økt til 30 i Japan etter jordskjelv

Minst 30 personer er bekreftet omkommet etter det kraftige jordskjelvet i Japan torsdag. Skjelvet utløste store leirskred, og det søkes ennå etter savnede.

Store jord- og steinmasser i Atsuma raste sammen i Hokkaido nord i Japan under jordskjelvet torsdag.
  • NTB
Store jord- og steinmasser i Atsuma raste sammen i Hokkaido nord i Japan under jordskjelvet torsdag.
Bilder fra luften viser de mange skredene rundt og i Atsuma, utløst av skjelvet torsdag. Flere hus er begravd i jord, leire og stein.

De fleste omkomne kommer fra byen Atsuma på landsbygda, der en klynge med boliger ble ødelagt da en hel åsside kollapset i jordskjelvet som hadde en styrke på 6,6. Flere hus har også blitt begravd i andre skred i området.

Fremdeles er ni personer savnet i Atsuma, der 400 personer fikk mindre skader, ifølge lokale myndigheter.

Omkring 40.000 redningsmannskaper, redningshunder og 75 helikoptre leter ennå etter overlevende døgnet rundt, nå primært i leirmassene etter skred og kraftig regn.

De fleste av de 3 millioner boligene som mistet strømmen i katastrofen har nå fått energiforsyningen tilbake, men statsminister Shinzo Abe opplyser at det er rundt 20.000 husholdninger som fremdeles er strømløse.

Natt til lørdag sov mer enn 16.000 personer i midlertidige leirer som var satt opp for de evakuerte. Omkring 31.000 husholdninger er ennå uten vann.

Myndighetene i Japan frykter flere kraftige jord- og leirskred de kommende dagene ettersom det er meldt kraftig regn gjennom helgen. Samtidig advarer landets meteorologiske institutt mot nye skjelv.

  • Les også: Skjelvet rammet torsdag morgen

Les mer om

  1. Jordskjelv
  2. Japan
  3. Skred