Verden

Brent levende i hevnaksjon

Sjiamuslimer satte fyr på sunnimuslimer i Bagdad etter massakren i går.

 • Nicolai Heyerdahl

Totalt drepte sjia-militsen 25 sunnimuslimer. Seks av dem ble dynket med brennbar væske, før sjiamuslimene satte fyr på dem. Drapene skjedde rett ved en kontrollpost bemannet av irakiske soldater, men de forsøkte ikke å gripe inn, melder nyhetsbyrået AP. I tillegg til de 25 dødsofrene, ble minst 14 personer skadet i angrepene.

Portforbud

Angrepene var en hevnaksjon etter de voldsomme anslagene mot den fattige Sadr-bydelen i går, der 215 personer ble drept av sunnimuslimsk milits.Sadr-byen er et svært fattig område i Bagdad, og beboerne er hovedsaklig sjiamuslimer.Det er innført portforbud i Bagdad etter torsdagens voldsomme angrep, men det forhindret ikke et nytt blodbad i dag. I tillegg til drapene i hovedstaden ble minst 22 mennesker drept i bombeeksplosjoner i Tal Afar nær grensen mot Syria. I alt eksploderte tre bomber nær en bilforretning i byen, to av dem utløst av selvmordsbombere, sa borgermester Naim Abdallah.

Avstå fra hevn

EUs utenrikskommissær Benita Ferrero-Waldner ba fredag alle parter i konflikten i Irak om å besinne seg, melder NTB. – De bør avstå fra alt som heter gjengjeldelse og hevn, het det i en uttalelse fra Ferrero-Waldner som ble sendt ut av kommisjonen i Brussel. Hun understreket at EU ønsker å bidra så mye som mulig til at Irak får fred, stabile forhold og velstand. – Vi er alltid beredt til å lytte og til å få vite hvordan vi best kan bidra til å dekke landets behov, het det i uttalelsen fra utenrikskommissæren.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Minst 42 drept i store demonstrasjoner i Irak

 2. VERDEN

  35 drept i selvmordsangrep i Irak

 3. VERDEN

  USA ber alle amerikanere forlate Irak umiddelbart

 4. VERDEN

  Kraftig opptrapping av krisen i Irak

 5. VERDEN

  Flere selvmordsangrep i Bagdad

 6. VERDEN

  USA hevder å ha drept IS-leder i Fallujah