Verden

Kvinne siktet etter dødsulykke med elsparkesykkel i Frankrike

En kvinne er pågrepet og siktet i Paris for å ha kjørte på en annen kvinne med elsparkesykkel. Den andre kvinnen døde senere av skadene.

I Paris, i likhet med de fleste større byer i Europa, har elsparkesyklene skapt bølger de siste årene. Personene på bildet har ingenting med den omtalte hendelsen å gjøre.
  • NTB-AFP

Hendelsen har skapt ny debatt i Frankrike om sikkerheten rundt bruken av elsparkesykler, som er svært populære, men også omstridte, i den franske hovedstaden.

Ulykken skjedde 14. juni da en italiensk kvinne bosatt i Paris ble påkjørt av en elsparkesykkel i en gågate langs Seinen. Kvinnen døde to dager senere av skadene.

Etter halvannen ukes søk etter gjerningspersonen, ble en kvinne pågrepet sist torsdag. Hun ble i helgen siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Dette er ikke den første dødsulykken i Paris der elsparkesykler har vært involvert. I 2019 døde en mann i 80-årene etter å ha blitt påkjørt, og i fjor mistet en kvinne i 70-årene livet av samme grunn.

Det er forbudt å kjøre elsparkesykler på fortau i Paris, og det er heller ikke lov å være flere personer på dem. Det er heller ikke lov å kjøre fortere enn 20 km/t, og det er forbudt å parkere på fortau. Men mange, både fastboende og turister, enten blåser i reglene eller er ikke klar over dem.

I fjor ble nærmere 80 personer skadet etter å ha blitt påkjørt av elsparkesykler i Paris.

Les også

  1. Stor test av Oslos elsparkesykler: Ett utleieselskap skiller seg ut i mengden

  2. Elsparkesyklene er utskjelt. Men 9 av 10 i Oslo ønsker ikke å forby dem.

  3. Nesten alle vil ha promillegrense på elsparkesykkel. Dette er grunnene til at Hareide ikke har innført det allerede.

Les mer om

  1. Elsparkesykler
  2. Elsparkesykkel
  3. Paris
  4. Frankrike