Kvinne siktet etter dødsulykke med elsparkesykkel i Frankrike

En kvinne er pågrepet og siktet i Paris for å ha kjørte på en annen kvinne med elsparkesykkel. Den andre kvinnen døde senere av skadene.

I Paris, i likhet med de fleste større byer i Europa, har elsparkesyklene skapt bølger de siste årene. Personene på bildet har ingenting med den omtalte hendelsen å gjøre.

Hendelsen har skapt ny debatt i Frankrike om sikkerheten rundt bruken av elsparkesykler, som er svært populære, men også omstridte, i den franske hovedstaden.

Ulykken skjedde 14. juni da en italiensk kvinne bosatt i Paris ble påkjørt av en elsparkesykkel i en gågate langs Seinen. Kvinnen døde to dager senere av skadene.

Etter halvannen ukes søk etter gjerningspersonen, ble en kvinne pågrepet sist torsdag. Hun ble i helgen siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Dette er ikke den første dødsulykken i Paris der elsparkesykler har vært involvert. I 2019 døde en mann i 80-årene etter å ha blitt påkjørt, og i fjor mistet en kvinne i 70-årene livet av samme grunn.

Det er forbudt å kjøre elsparkesykler på fortau i Paris, og det er heller ikke lov å være flere personer på dem. Det er heller ikke lov å kjøre fortere enn 20 km/t, og det er forbudt å parkere på fortau. Men mange, både fastboende og turister, enten blåser i reglene eller er ikke klar over dem.

I fjor ble nærmere 80 personer skadet etter å ha blitt påkjørt av elsparkesykler i Paris.