Norske flagg brennes i Pakistan

Protesterer mot Aftenpostens karrikatur-publisering.

Demonstranter brant det norske flagget og ropte slagord i Lahore i pakistan fredag.

Minst et titalls personer har samlet seg til demonstrasjon mot Aftenpostens publisering av Muhammed-karikaturene i storbyen Lahore i Pakistan fredag.

Demonstrantene ropte slagord og har satt norske flagg i brann.

Forrige uke publiserte Aftenposten små bilder av seks av de tolv Muhammed-karikaturene tegneren Kurt Westergaard i Jyllands-Posten publiserte i 2005. Saken fikk fornyet oppmerksomhet nå i januar da en

Les også

Øksemann angrep Muhammed-tegner

.

— Ikke kjent med reaksjoner mot norske myndigheter

Flere bilder fra nyhetsbyrået AFP viser et titalls pakistanske menn som brenner norske flagg og holder opp bilder og bannere. Nyhetsbyrået melder også at demonstrantene ropte slagord.

- Vi har også sett disse bildene, men har ingen ytterligere kommentar, sier pressevakt i UD, Kjetil Elsebutangen til Aftenposten.no fredag kveld.

Han forteller at Aftenpostens trykking av karikaturene har blitt lagt merke til i pakistanske medier.

— Trykkingen av karikaturtegningene i Aftenposten har vært gjenstand for betydelig oppmerksomhet i pakistanske medier, men jeg er ikke kjent med at norske myndigheter har mottatt noen reaksjoner, sier Elsebutangen.

Denne demonstrasjonen i Lahore er foreløpig ikke noen stor sak, men vi følger situasjonen.
Pressevakt, den norske ambassaden i Islamabad

Ytringsfrihet

— Jeg registrerer at det skjer, og jeg håper at dette forsatt vil være fredelige demonstrasjoner, sier Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd til Aftenposten.no fredag kveld.

Hun forteller at hun er fortalt at endel grupper i Lahore har oppfordret til fredelige demonstrasjoner fredag.

— Det er de i sin fulle rett til. De skal ha sin ytringsfrihet på samme måte som vi har vår ytringsfrihet. Det endrer ikke på vår vurdering, sier Haugsgjerd.

Ambassaden følger situasjonen

Ved den norske ambassaden i Islamabad kjenner ikke pressevakten til demonstrasjonen, utover at også hun har sett de samme bildene.

- Denne demonstrasjonen i Lahore er foreløpig ikke noen stor sak, men vi følger situasjonen, sier hun til Aftenposten.no.

Klokken er 2 om natten i Pakistan, som ligger fire timer foran Norge.