Knivdesperado tatt etter fire drap

23-åring knivstakk stefar og eks-kjæreste, og gikk løs på vilt fremmede i trafikken.

Tidlig fredag morgen gikk 23 år gamle Maksim Gelman, opprinnelig fra Ukraina, løs på sin egen stefar med kniv i familiens hjem i Brooklyn.

Bakgrunnen skal ha vært en krangel om å låne bilen. Moren nektet ham det, og stefaren ble drept da han forsøkte å roe 23-åringen, melder nyhetsbyrået AP.

Eks-kjæresten drept

Maksim Gelman. FOTO: SCANPIX

Deretter oppsøkte Gelman sin eks-kjæreste bare noen kvartaler unna. Der fant han eksens mor, som ble knivstukket til døde. Da eks-kjæresten kom hjem og fant moren, var Gelman fortsatt i bygget. Han jaget henne ut av bygget, og stakk henne 11 ganger med kniv. Med tre dødsofre på samvittigheten, gikk turen videre i en stjålet bil. Han kolliderte med en annen bilist, som konfronterte 23-åringen med den hodeløse kjøringen. Det førte til at bilisten ble påført tre knivstikk, men han overlevde dramaet.

På vei bort fra kollisjonen og krangelen, kjørte han ned en 62 år gammel mann, som senere døde av skadene.

Men 23-åringen var ikke ferdig: Natt til lørdag gikk han løs på en taxisjåfør med en kniv. Rett ved dette åstedet fikk et par i bil en ubehagelig overraskelse. Gelman knivstakk sjåføren i hånden, og truet til seg bilen.

Tatt på toget

I dette huset i Brooklyn ble stefaren drept. FOTO: SCANPIX

Neste gang Maksim Gelman blir observert, er på Manhattan ved 08-tiden lørdag morgen. Nå har bilder av den etterlyste mannen nådd avisene, og han blir gjenkjent på T-banen.Politiet blir varslet, tar seg om bord på toget, og 23-åringen blir overmannet.

Bevæpnet med ikke mindre enn fem kniver har han terrorisert deler av New York i over ett døgn.

— Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe liknende noen gang, sier Raymond Kelly, talsmann for politiet i New York.

Gelman har blitt pågrepet ti ganger tidligere, hovedsakelig relatert til narkotikabruk og tagging. Hans forklaring til politiet beskrives som "usammenhengende".

- Hun måtte dø, skal han ha sagt etter pågripelsen, men politiet er ikke sikre på hvilket offer han siktet til.