Verden

Indiske bønder har snudd landet på hodet og utløst kjendiskrig. Etter et halvt år har konflikten fortsatt ingen løsning.

Bøndene er rasende på landets regjering. Det ser ikke ut til å hjelpe at de får støtte fra popstjernen Rihanna og Greta Thunberg.

Indiske bønder har siden september demonstrert mot nye landbrukslover. Etter jul har situasjonen eskalert.
  • Sofie Grønntun Nissen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

I flere måneder har titusenvis av indiske bønder demonstrert utenfor hovedstaden, New Delhi. De har sperret hovedveier, brent bilder av statsministeren og trosset politiet. Hverken pandemi eller bitende vinterkulde stopper dem.

Demonstrasjonene har hovedsakelig foregått på fredelig vis. Det endret seg i januar. Da marsjerte bøndene inn til nabobyen Delhi og havnet i voldelige sammenstøt med politiet. Én demonstrant mistet livet, og flere politifolk ble skadet.

Det ga bøndene støtte fra uventet hold. Både Greta Thunberg og Rihanna gikk ut på Twitter og tok bøndenes side i saken. Det skapte enda større rabalder.

Tilhengere av regjeringen tok til gatene og brant bilder av de utenlandske kjendisene. Vestlig innblanding skulle man i hvert fall ikke ha.

Les hele saken med abonnement