Verden

Røde Halvmåne: Minst 85 døde funnet på strand i Libya

En båt som er i ferd med å kantre i Middelhavet, fotografert av den italienske kystvakten utenfor Libyas kyst 24. mai.

Minst 85 flyktninger og migranter som druknet i forsøket på å komme seg til Europa, er funnet på en strand i Libya, opplyser en Røde Halvmåne-ansatt.

  • NTB

Likene ble funnet torsdag etter å ha drevet i land i nærheten av byen Zuwara, melder nyhetsbyrået Reuters. De fleste av de døde ser ut til å være fra land sør for Sahara, men likene er svært ille tilredt, opplyser Al-Khamis Al-Bosaifa i Røde Halvmåne. Han sier det er uklart hvor lenge de 85 menneskene har vært døde.

En talsmann for kystvakten i Libyas hovedstad Tripoli hevder ingen flyktningbåter er blitt fanget opp i området i løpet av de siste par dagene. Høy sjø har hindret kystvakten i å patruljere, opplyser han.

Flere hundre flyktninger og migranter har druknet på vei fra Nord-Afrika til Europa bare denne uka. Mange av de skrøpelige båtene antas å ha seilt ut fra kysten rundt Zuwara og Sabratha nordvest i Libya.

Hittil i år har over 40.000 flyktninger og migranter krysset Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia etter å ha betalt menneskesmuglere for den farlige reisen.

Et medlem av den libyske kystvakten fotografert i Tripoli i april.

Les også

  1. Migranter sperres inn i overfylte, elendige fengselsaktige leirer i Libya

  2. Aftenposten mener: En avtale med Libya løser ikke migrantkrisen

Les mer om

  1. Libya