Staten New York saksøker Trump for utstrakt svindel

Statens New Yorks justisminister, Letitia James, slo i dag fast at det blir sak etter en lang etterforskning av den tidligere presidenten.

Donald Trump kan bli saksøkt av statens New York.

Letitia James anklager den tidligere presidenten for systematisk å ha gitt feilaktige opplysninger om verdien på eiendommene hans.

Donald Trump, familiefirmaet og tre av barna, Eric, Ivanka og Donald Trump Jr. anklages for å ha løyet overfor låntagere og forsikringsselskaper i mer enn et tiår. Verdiene skal ha blitt blåst opp med milliarder av dollar, ifølge søksmålet fra delstaten New Yorks justisminister.

Trump skal ha blåst opp verdiene for å få lavere rente på lån og lavere forsikringspremie.

Letitia James er justisminister i delstaten New York.

Det er ikke snakk om en strafferettslig siktelse, men James krevet at Trump skal nektes å drive forretninger i delstaten New York resten av livet.

Hun hevder Trump og familiebedriften har brutt flere av delstatens lover og at de også kan ha brutt flere føderale lover. Hun har ikke myndighet til å sikte eller tiltale Trump for lovbrudd, men kan dele eventuelle bevis med påtalemyndigheten i Manhattan. Det er ikke klart om statsadvokaten vil etterforske saken, melder The New York Times.

Donald Trump mener granskningen av ham og selskapet er en heksejakt satt i scene av en politisk motstander. Han og selskapet hans har nektet for at noen lover er brutt.