Verden

Ryktet er svertet

Popkongens omdømme vil for alltid preges av den svært omtalte rettssaken i California.

— Vi og familien er svært lettet, sa Jacksons-familiens talskvinne Angel Howansky da hun forlot rettssalen sammen med Jackson.

Champagne-korkene spratt og fansen som var møtt opp for å høre kjennelsen, brøt ut i unison jubel utenfor rettslokalet da frifinnelsen var et faktum. De gråt, klemte hverandre og takket juryen. Noen hadde til og med tatt med hvite duer som ble sluppet fri etter kjennelsen.

Jackson ble frifunnet på alle fire punkter som gjaldt utuktig omgang med mindreårige. Han ble også frifunnet for beskyldningene om å ha servert alkohol til mindreårige.

Dermed er et flere år gammel mareritt over for popstjernen og han kunne vende tilbake til Neverland-ranchen, om enn med et omdømme som for alltid vil være forbundet med den mye omtalte overgrepssaken.

Om frifinnelsen mandag var en full seier for Jackson, var den et knusende nederlag for aktor Tom Sneddon, som har drevet etterforskning av Jackson i om lag ti år.

— Jeg benekter kategorisk at denne saken har vært et forsøk på å sverte Michael Jackson. Vi har gjort jobben vår så godt vi kunne, sa Sneddon og ville ikke kommentere om det er siste gang han reiser tiltale mot Jackson.

Ett av aktoratets hovedvitner i saken, Jacksons ekskone Debbie Rowe, uttalte på sin side at hun er overlykkelig for frifinnelsen av Jackson.

— Uansett hvilken side i saken som ba henne om å vitne, så er Debbie overlykkelig over at rettssystemet virker som det skal, leste Rowes talskvinne i en uttalelse.

Gutten som hadde saksøkt popikonet, er en nå 15 år gammel gutt som har hatt kontakt med Jackson siden han besøkte Jacksons Neverland-ranch første gang i 2000 sammen med sin familie.

Forholdene som Jackson har stått tiltalt for, skal ha funnet sted i februar og mars 2003, men under rettssaken har det også kommet fram anklager om at Jackson skal ha vært involvert i utuktig omgang med mindreårige over en årrekke.

I 1994 inngikk Jackson forlik for henholdsvis 20 og 2 millioner dollar i to saker som involverte påstander om utuktig omgang med mindreårige.

Les også

  1. Juryen: - Ikke skyldig

  2. Forlot lettet uten et smil

Michael Jackson forlater retten sammen med sin far Joe Jackson.