I den kalde London-kvelden står tusenvis i kø for å ære dronningen

Folk risikerer å stå i køen i 24 timer før de kommer frem til dronningens båre i Westminster Hall.
Køen beveger seg hele tiden. Det er ikke lett å få satt seg ned for en hvil.
En sørgende holder en Paddington-bjørn mens hun tar en hvil.

Tusenvis av mennesker står i køen som langsomt snegler seg frem mot dronning Elizabeths paradeseng i Westminster Hall. Folk er forberedt på en iskald lørdagsnatt.

Regjeringen har publisert regler for hvordan folk skal forholde seg i køen frem til dronningens kiste. Papirarmbånd er delt ut til køståerne. Noen skal ha forsøkt å selge disse armbåndene til skyhøy pris på Ebay, melder Sky News.

Kald natt

Det er varslet en kald natt i London, 8 grader og vind. Køståerne er utstyrt med varme klær og pledd. Det blir en utholdenhetsprøve, for det er få muligheter til å sette seg ned. En live kø-tracker på Youtube bidrar til orden i rekkene og til at folk skal finne enden av køen.

Køen er i konstant bevegelse og drøyt 16 km lang. Ved South Bank nær Lambeth Bridge fikk køståerne en hyggelig overraskelse. Både kong Charles og prins William tok seg tid til å prate med de tålmodige køståerne.

De siste 5 km går folk i sikksakk i Southwark Park. Før de slipper inn i Westminster Hall, må de gjennom sikkerhetssluser. Sikkerhetsrutinene står ikke tilbake for det man opplever på flyplasser.

Likevel kan noe uventet skje. En mann som prøvde å ta på kisten, ble resolutt lagt i bakken og fjernet av sikkerhetsvakter.

Køen er full

Langs ruten er det satt opp mer enn 500 flyttbare toaletter. Teatre, museer og kafeer har stilt sine toaletter til rådighet.

Lørdag kveld ble det full «inntaksstopp» i køen, ifølge BBC, som sender live fra Westminster Hall.

Køen har nådd sin maksimale kapasitet. Etternølere vil ikke få mulighet til å slutte seg til. Alle som står der nå, skal være sikret å rekke frem til dronningens båre før kl. 06.30 mandag morgen lokal tid.