Verden

10.000 ville jukse seg inn på minnekonserten i Manchester

Det har vakt sterkt sinne i England at tusenvis har forsøkt å lure seg inn på søndagens Ariana Grande-konsert gratis. Det hevdet at de var på konserten i Manchester der 22 personer ble drept.

Søndagens minnekonsert etter terroren i Manchester, der 22 personer ble drept, sendes direkte på NRK3 søndag fra klokken 19.55.
  • Knut-Erik Mikalsen
    Knut-Erik Mikalsen

Søndag arrangeres en minnekonsert i Manchester for å samle inn penger til ofrene etter terrorangrepet som drepte 22 personer og alvorlig såret minst 59 personer.

Terrorangrepet skjedde etter en konsert med artisten Ariana Grande.

Ifølge BBC tilbød arrangørene av søndagens konsert alle som var på den opprinnelige konserten, at de skulle få reservert gratisbilletter til minnekonserten hvis de meldte seg til billettutsalget.

I tillegg til Ariana stiller artister som Justin Bieber, Katty Perry og Coldplay på scenen.

  • LES OGSÅ: Bilder som viser hvordan livet går videre i Manchester etter terroren

Kan ende som politisak

Det manglet ikke på respons da tilskuere på 22. mai-konserten ble bedt om å melde seg til Ticketmaster.

I løpet av kort tid var det over 25.000 personer som ba om å bli tildelt gratisbilletter av kvoten for reserverte billetter.

Konserten vises på NRK3 søndag fra klokken 19.55

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/ap/multimedias/87a7cdaa-8499%E2%80%934901-beb3%E2%80%9374d92393627b

Problemet er at på den opprinnelige konserten den 22. mai var det bare 14.200 tilskuere.

Hos Ticketmaster er man sjokkert over hvor skruppelløse enkelte kan være.

– Vi gjør alt vi kan – inkludert å utvide tidsfristen – for å sikre at billettene går til den faktiske fansen, og ikke opportunistene som også har søkt om gratis billetter, heter det i en uttalelse fra billettselskapet.

Nå kan det hende at billett-jukset kan få et etterspill. Manchester Greater Police har nemlig gjort det klart at det – i samarbeid med arrangøren – vil undersøke om det er grunnlag for å reise en sak mot juksemakerne.

Billetter selges på svartebørsen

Søndagens konsert, «One Love Manchester», finner sted på Old Traffords cricketbane, som har plass til 50.000 tilskuere. De 35.000 billettene som ble lagt ut for vanlig salg, ble revet bort på bare mindre enn 20 minutter. Prisen var på 40 pund.

Nå har det også vist seg at enkelte av dem som har fått tak i de ettertraktede billettene, forsøker å sko seg økonomisk på den store etterspørselen. Billetter blir lagt ut for salg på nettet for 200 pund.

Salget har utløst raseri blant folk, og selgerne blir skjelt ut som «absolutt kvalme.» Nettsteder der billettene har vært forsøkt solgt, har slettet annonsene så raskt de er blitt oppmerksomme på fenomenet.

Ticketmaster har sagt at selskapet vil slette billettene til de som blir identifisert som videreselgere.

Les mer om

  1. Eksplosjonen i Manchester Arena
  2. Manchester
  3. Terror
  4. Konsert