30 sivile drept i flyangrep i Syria

20 sivile er drept av den USA-ledede koalisjonen, og ti sivile er drept av det som antas å ha vært et russisk flyangrep i Syria, ifølge SOHR. 

20 sivile er drept i et flyangrep fra den USA-ledede koalisjonen øst i Syria, ifølge SOHR. Foto: AP / NTB scanpix

Ifølge den syriske eksilgruppen ble 13 sivile, blant dem fem barn, drept i et USA-ledet flyangrep mot landsbyen Albu Kamal i den oljerike Deir al-Zor-provinsen øst i Syria mandag.

Tre krigere fra den ytterliggående islamistgruppen IS skal også ha blitt drept i angrepet. IS kontrollerer Albu Kamal, som ligger på grensen til Irak.

Syv sivile, blant dem ett barn, ble også drept i et flyangrep fra den USA-ledede koalisjonen mot den IS-kontrollerte landsbyen Husseinyeh i Deir al-Zor-provinsen mandag, ifølge SOHR.

I den opprørskontrollerte Idlib-provinsen vest i Syria ble ti sivile drept i et flyangrep tirsdag, blant dem ni barn, ifølge den syriske eksilgruppen. Russiske kampfly mistenkes for å ha stått bak angrepet.

Den USA-ledede koalisjonen har gjennomført flyangrep mot IS i Syria og Irak siden 2014. I forrige måned medga koalisjonen at minst 220 sivile er drept i angrepene, men SOHR og andre observatører hevder tallet er langt høyere.