Verden

Rakettangrep fra Gaza mot israelsk by

To palestinere skal ha blitt lettere skadet i skyting mellom palestinske militante og det israelske militæret søndag.

Vanntårnet i den palestinske byen Beit Hanoun på Gaza-stripen ble rammet av granatangrep fra Israel som gjengjeldelse for rakettangrepet fra Gaza.
  • Roar Østgårdsgjelten
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

En rakett som ble skutt fra den palestinske Gaza-stripen landet i den israelske grensebyen Sderot. Raketten landet i et boligområde. Det er ikke meldt om noen skadede.

Alarmen gikk ved 2.30-tiden, skriver den israelske avisen Haaretz.

Israelske fly og tanks gjengjeldte like etterpå rakettangrepet med å skyte granater mot den palestinske byen Beit Hanoun på Gaza-striden, ifølge den israelske hæren og politiet.

Granatene rammet et vanntårn. Det er ikke meldt om noen personskader, sier innbyggere i den palestinske byen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Fly gikk på vingene

Senere søndag ettermiddag ble det gjennomført flere luftangrep mot minst 30 forskjellige mål på Gaza-stripen som tilhører Hamas og andre militante palestinske grupper. To personer ble lettere skadet, ifølge helsepersonell på Gazastripen.

Les også

Rakett fra Gaza traff israelsk by

I den israelske byen ble det arrangert en musikkfestival som samlet flere hundre tilhørere. Konserten ble midlertidig avbrutt mens publikum søkte tilflukt i nærheten, viser TV-bilder.

Det israelske forsvaret opplyser at flyene angrep mål på den nordlige Gaza-stripen. Siden årsskiftet er det avfyrt 14 raketter fra Gaza-stripen mot mål i Israel, ifølge forsvaret.

– Når terrorister på den Hamas-kontrollerte Gaza-stripen, drevet av en radikal agenda basert på hat, angriper folk midt i sommerferien, er hensikten deres klar: Å påføre skade, skape frykt og terrorisere, sier den israelske hærens talsmann, oberstløytnant Peter Lerner, i en melding,

Les også

Hamas hyller Tel Aviv-skytingen - Israel stenger grensene for 85.000 palestinere

Våpenhvile siden 2014

Hamas kontrollerer Gaza-stripen og har overholdt en de facto våpenhvile med Israel siden krigen i 2014, men noen mindre væpnede celler av jihadistiske salafister har trosset avtalen og har fortsatt fra tid til annen å skyte raketter mot Israel.

Israel har holdt Hamas ansvarlig for alle angrep fra den palestinske enklaven på kyststriden mot Middelhavet.

Graver tunneler til Israel

Over 2100 palestinere, de fleste sivile, ble drept under Gaza-konflikten i 2014. 67 israelske soldater og seks sivile i Israel ble drept av raketter og angrep fra Hamas og andre militante grupper.

Les også

Han har hatt til orde for å invadere Gaza - nå kan han bli forsvarsminister i Israel

Til tross for våpenhvilen har Hamas fortsatt å grave tunneler med formål å ta seg inn i Israel. Mens Hamas-ledere har gjentatt at de ikke er ute etter å utløse enda en krig, ser de på tunnelene som et strategisk våpen i enhver fremtidig væpnet konfrontasjon, skriver det britiske nyhetsbyrået.

Vestbredden forsvant fra Google

- Folk blir mer høyreorienterte, mer mistenksomme, mer fiendtlige

Israel har revet palestinske hjem ved Jerusalem

Les mer om

  1. Gaza
  2. Israel/Palestina