Politiet i Sveits etter moskéskyting: – Ikke noe som tyder på terror

Zürich (NTB-AFP-AP): Mannen som skjøt og såret tre menn i et islamsk senter i Zürich mandag, var en 24 år gammel sveitsisk statsborger med bakgrunn fra Ghana.

Politiet holder vakt utenfor det islamske senteret i sentrum av Zürich. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix
  • NTB

Mannen tok siden livet sitt og ble siden funnet død under ei bru ikke langt fra moskeen. Sveitsisk politi sier de ikke har funnet noe som tyder på at mannen hadde høyreekstreme motiver, og heller ikke bånd til IS.

Politiet antar at 24-åringen også sto bak drapet på en mann som ble funnet død på en lekeplass i Zürich-Schwameningen søndag, skriver avisen 24 Heures.

Ifølge politiet knivstakk han en bekjent i forbindelse med en krangel.

Politiet i Zürich har gjennomsøkt mannens bolig og mener å ha funnet tegn på at han var opptatt av det okkulte.

– Det er ingen tegn til at det dreier seg om terror, sa statsadvokat Francoise Stadelmann på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Tre menn i alderen 30-56 år ble skutt og såret da en mann kledd i mørke klær stormet moskeen i sentrum av Zürich mandag ettermiddag. To av dem ble påført alvorlige skader. Det var drøyt ti personer inne i moskeen da angrepet fant sted.

Mannen som skjøt, forsvant fra stedet etter skytingen. Senere mandag kveld ble en person funnet død under ei bru noen hundre meter unna. Tirsdag morgen opplyste politiet at gjerningsmannen var død og identifisert. Dermed ble en storstilt politijakt avsluttet.

Moskeen blir først og fremst brukt av personer med somalisk og eritreisk bakgrunn. (©NTB)