Verden

Én person alvorlig skadet i nye opptøyer i USA

Demonstranter tok til gatene for andre kveld på rad etter at politiet skjøt og drepte syvbarnsfaren Keith Lamont Scott (43) i Charlotte i North Carolina.

Politiet var iført verneutstyr da de troppet opp i Charlottes gater for å konfrontere demonstrantene natt til torsdag. Foto: Gerry Broome / AP / NTB Scanpix

  • Kristoffer Rønneberg
    Kristoffer Rønneberg
    Aftenpostens korrespondent i USA

Én person ble skutt og alvorlig skadet under demonstrasjonene i Charlotte onsdag kveld. Voldelige demonstranter skapte kaos i sentrum av byen i flere timer i natt.

Et hundretall mennesker samlet seg i Charlottes gater onsdag kveld for å protestere mot drapet på Keith Lamont Scott (43), som ble skutt av politiet på tirsdag.

Situasjonen ble kaotisk i kveldstimene da noen avfyrte et våpen og en person ble liggende i en blodpøl på gaten. Først meldte lokale myndigheter at personen var død og at det ikke var politiet som hadde drept vedkommende:

En time senere presiserte lokalmyndighetene at personen som ble skutt var alvorlig skadet og ikke død:

  • Slik var opptøyene i Charlotte den første natten: Lokalbefolkningen raser etter ny politiskyting - flere politibetjenter skadet

CNN-reporter ble overfalt på direkten

Politiet brukte tåregass for å fjerne demonstrantene etter at situasjonen begynte å bli kaotisk, men uroen fortsatte langt inn i natten.

«No Justice, no peace!» og «Hands up, don’t shoot» var blant slagordene som ljomet gjennom gatene fra de demonstrantene som var der for å fremme et budskap om rasisme og urettferdighet i rettssystemet.

Andre benyttet seg av muligheten til å knuse vinduer, vandalisere biler og å sette fyr på søppelbøtter.

En CNN-reporter ble overfalt på direkten av en av de rasende demonstrantene.

Guvernør Pat McCrory har erklært unntakstilstand.

Politiet: Pistol. Familien: Bok.

Syvbarnsfaren Keith Lamont Scott (43) ble skutt og drept av Charlotte-politiet på tirsdag. Ifølge politiet holdt Scott, som er afroamerikaner, en pistol i hånden og nektet å legge den fra seg da han ble skutt.

Scotts familie sier at 43-åringen holdt en bok, ikke en pistol, i hånden.

Les også

Donald Trump: – Afroamerikanere har aldri hatt det verre enn i dag

Demonstrantene i Charlotte skjer også kort tid etter at afroamerikanske Terence Crutcher (40) ble skutt og drept av politiet i Tulsa, Oklahoma på fredag.

Politivideoer av episoden viser at Crutcher hadde hendene i været i øyeblikkene før han ble drept. Det er uklart hva, om noe, han gjorde som forårsaket at han ble skutt.

Les mer om

  1. USA
  2. Politiet
  3. Rasisme