Verden

Hundrevis var samlet i George Floyds minnestund

Mange stilte seg opp i gatene i småbyen Raeford i North Carolina, 46-åringens fødeby.

Hundrevis var samlet for å sørge over George Floyd. Ti og ti fikk gå inn i lobbyen for å se kisten.
  • Anders Veberg
    Journalist
  • NTB

Amerikanske George Floyd er blitt et verdenskjent navn. Han døde 25. mai etter å ha blitt pågrepet av politiet. Én av politibetjentene holdt Floyd nede ved å legge kneet på halsen til Floyd. 46-åringen ropte etter hjelp og sa han ikke fikk puste.

Siden har reaksjonene vært kraftige og demonstrasjonene har spredt seg til mange andre land i verden. «I can’t breathe» er blitt et slagord for bevegelsen som protesterer mot politivold og strukturell rasisme i samfunnet.

Lørdag var det minnestund for George Floyd i den lille byen Raeford i North Carolina. Her står hundrevis av biler i kø.

Hundrevis i kø

Lørdag ble det avholdt en minnestund for George Floyd i den lille byen Raeford i North Carolina, en småby med under 5000 innbyggere. Der ble han født for 46 år siden. Hundrevis av mennesker møtte opp for å sørge, skriver USA Today.

Det ble holdt en offentlig syning av Floyds kiste. Ti og ti fikk slippe inn i Raford kirke. Utenfor sto hundrevis i kø.

– Det kunne vært meg. Det kunne vært min bror, min far, hvem som helst av mine svarte venner, sier en av dem som deltok i minnestunden, Erik Carlos.

I Washington forberedes man nå på det som kan bli den største demonstrasjonen hittil mot politivold og rasisme i kjølvannet av drapet på Floyd.

Det blir avholdt flere markeringer til minne om George Floyd. Til uken skal en ny minnestund avholdes i Houston i Texas.

Flere markeringer til uken

Mandag skal det holdes et ny likskue av Floyd. Denne gang i Houston i Texas, der Floyd vokste opp. Dagen etter blir det holdt en minnestund for 500 mennesker i byen. Da er det ventet at flere kjente mennesker og politikere møter opp.

Senere vil det bli gjennomført en privat begravelse, skriver USA Today.

Les mer om

  1. Rasisme
  2. George Floyd
  3. Politivold
  4. USA