Merkel: – Rasisme er en gift

Rasisme er en gift og et hat som eksisterer i det tyske samfunnet, sier Tysklands statsminister Angela Merkel etter skytemassakren i Hanau.

– Rasisme er en gift, sa Tysklands statsminister Angela Merkel på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Hun uttrykte dyp medfølelse med familiene til de ni som ble skutt og drept i Hanau onsdag kveld.
  • NTB-AFP-DPA

Ni personer ble skutt og drept på to kafeer i den vesttyske byen Hanau onsdag kveld. Blant de drepte er det flere tyrkere og kurdere, ifølge den tyske avisa Bild.

– Rasisme er en gift, hat er en gift. Denne giften eksisterer i vårt samfunn og er allerede skyld i altfor mange forbrytelser, sa Merkel på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Hun bekreftet er det er mye som indikerer at angrepet i Hanau var rasistisk motivert.

Merkel understreket videre at den tyske regjeringen vil gjøre alt i sin makt for å hindre dem som forsøker å splitte landet.

Den antatte gjerningsmannen i Hanau, som ble funnet død i sin leilighet sammen med sin døde mor, var trolig motivert av fremmedfiendtlige holdninger, ifølge tyske myndigheter. Saken etterforskes som terror.

Les også

Skytemassakre i Tyskland etterforskes som terror