Verden

Krisehjelpen ankommer Libanon

Flere land bidrar med medisinsk hjelp, feltsykehus, redningseksperter og hunder når det første av krisehjelp når Libanon etter katastrofen i Beirut.

Krisehjelp til Libanon blir lastet om bord et militært fraktefly på Roissy-flyplassen nord for Paris. Den første krisehjelpen har begynt å ankomme Libanon. Foto: Bertrand Guay / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP-AP

Den massive eksplosjonen i byens havneområde har ført til enorme ødeleggelser. Minst 113 mistet livet, og mange er savnet.

Flere av landene i regionen var tidlig ute. Qatar har allerede fått på plass flere feltsykehus for å lette byrden på det libanesiske helsevesenet, som allerede er hardt belastet av koronapandemien. Også Kuwait har sendt medisinsk hjelp.

Et lastefly på rullebanen i Teheran. Flere land fra Midtøsten og en rekke europeiske land har sendt krisehjelp til katastroferammede Libanon. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix

Algerie har lovet å sende fire lastefly og et skip med humanitær hjelp, medisinsk personell, brannmannskaper, forsyninger og byggematerialer.

Fra Europa

Også flere europeiske land hjelper til. Frankrike sender tre militærfly, som i tillegg til en mobil helsestasjon og flere tonn med medisinsk utstyr og sanitærartikler også frakter søk- og redningseksperter.

Redningsarbeidere fra det franske sivilforsvaret går om bord i et fly. Foto: Bertrand Guay / AP / NTB scanpix

Tyskland sender flere titalls søk- og redningseksperter for å lete etter overlevende som kan være fanget i ruinene. Om lag 50 ansatte ved landets sivilforsvarsorganisasjon THW er sendt ut, sammen med letehunder og 15 tonn utstyr.

Norge gir penger og utstyr

En rekke andre europeiske land, blant dem Kypros, Nederland, Tsjekkia og Polen, bidrar også med assistanse på flere vis, fra letehunder, via leger og brannmannskaper og til redningseksperter.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyste onsdag at Norges bidrag beløper seg til 25 millioner kroner. 40 tonn medisinsk utstyr skal sendes til Libanon.

 1. Les også

  De bodde 500 meter fra eksplosjonen: Her løper legen fortvilet med datteren (4) for å få en plass i ambulansen

 2. Les også

  Eksplosjonsfaren i Beiruts havn var kjent i årevis. Korrupsjon kan ha hindret en opprydning.

 3. Les også

  Sykehusene i Beirut greier ikke ta hånd om alle de skadede

Les mer om

 1. Libanon
 2. Beirut
 3. Katastrofe