Verden

Twitter nektet Trump-kampanjen å tvitre frem til korona-innlegg ble fjernet

Twitter nektet onsdag kampanjekontoen til USAs president Donald Trump å tvitre frem til et innlegg om barns påståtte koronaimmunitet ble fjernet.

Twitter-kontoen til USAs president Donald Trumps kampanje ble nektet å legge ut nye meldinger på nettstedet frem til et innlegg, som ifølge Twitter sprer feilinformasjon om koronaviruset, slettes. Facebook fjernet tidligere onsdag et lignende innlegg signert Trump.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Det skriver Washington Post.

I innlegget, som er blitt slettet, var det et utdrag fra et intervju Trump gjorde med Fox News, der Trump sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

Det samme innlegget ble tidligere onsdag fjernet fra Facebook, som i likhet med Twitter mener videoen i innlegget sprer feilinformasjon om koronaviruset.

Facebook-talsmann Andy Stone oppga til NBC News at videoen i innlegget fremmer «feilaktige påstander om at en gruppe mennesker er immune mot covid-19, som er i brudd med våre retningslinjer».

Skamløs ensidighet

Trump-talskvinne Courtney Parella sier at Trump i videoen bare snakket om «det faktum at barn er mindre utsatt for koronaviruset».

– Nok en dag og nok et eksempel på Silicon Valleys skamløse ensidighet mot denne presidenten. Regelverket blir bare håndhevet i én retning, sier Parella i en uttalelse gjengitt av The Hill.

Trump og flere av hans meningsfeller har tidligere anklaget IT-gigantene for å ha en politisk slagside og drive sensur.

Har nølt med å fjerne innlegg

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

Selskapet er blitt kritisert for å ikke slå hardt nok ned på feilinformasjon på plattformen.

Facebook fjernet samme måned en annonse for Trumps valgkamp fordi den ble ansett for å fremme hat.

Annonsen inneholdt en omvendt trekant, et symbol som ligner umiskjennelig på symbolet som det tyske naziregimet brukte for å merke politiske fanger i konsentrasjonsleirer.

Les også

  1. Koronalegen i Det hvite hus mener tilstanden i USA er alvorlig. Det gjør Trump rasende.

  2. Microsoft har avklart mulig Tiktok-kjøp med Donald Trump

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Donald Trump
  3. Sosiale medier