Verden

Sjefen for USAs sikkerhetsdepartement går av

USAs fungerende minister for innenlands sikkerhet, Kevin McAleenan, går av etter et halvt år i jobben.

President Donald Trump sammen med Kevin McAleenan som fredag trakk seg som fungerende sjef for USAs sikkerhetsdepartement. Foto: Evan Vucci / AP/ NTB scanpix

 • NTB-AFP

Den tidligere sjefen for USAs toll- og grensesikkerhetsbyrå CBP har fungert i jobben etter at Kirstjen Nielsen gikk av som minister i april.

McAleenan har vært Trumps ansikt utad for den kraftige innstrammingen i USAs innvandringspolitikk. Som sin forgjenger har han fått massiv kritikk fra en rekke hold for de tiltakene som er satt i verk for å begrense innvandringen til landet.

– Kevin McAleenan har gjort en strålende jobb som fungerende minister for innenlands sikkerhet. Vi har jobbet godt sammen om grensekontroll. Kevin vil nå, etter mange års jobb i det offentlige, tilbringe mer tid med familien og gå over i det private, skriver president Donald Trump på Twitter.

Trump melder videre at han vil utnevne en ny sjef for sikkerhetsdepartementet neste uke og at det er «mange herlige kandidater».

USAs departement for innenlands sikkerhet (DHS) har blant annet ansvar for katastrofehåndtering, datasikkerhet, sikkerhet rundt gjennomføring av valg og Secret Service i tillegg til sikkerhet ved grensene. Departementet har om lag 240.000 ansatte.

Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, mener McAleenans avgang er et nytt symptom på manglende lederskap i Trump-regjeringen. Pelosi mener den humanitære situasjonen ved USAs grense mot Mexico har forverret seg, og at dette har ført til tragedie for talløse mennesker.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. USA
 2. Amerikansk politikk
 3. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Dommer blokkerer omstridt beslutning om migrantbarn i USA

 2. VERDEN

  Demokrat: Trump-administrasjonen hindrer tilsyn av migrantleirer

 3. VERDEN

  USA har inngått asylavtale med El Salvador

 4. VERDEN

  Trump får ramsalt kritikk av sin egen justisminister

 5. VERDEN

  En telefonsamtale har ført Trump langt nærmere riksrett. Her er det du trenger å vite.

 6. VERDEN

  Trump vil møte den anonyme varsleren