Verden

Gatekamper og plyndring i Stuttgart

– Situasjonen er fullstendig ute av kontroll, meldte politiet i den tyske byen Stuttgart i natt. Søndag formiddag ber delstatspolitiet publikum bidra med videoer og bilder fra nattens herjinger.

Unge maskerte menn plyndrer en butikk i Marienstrasse i den tyske byen Stuttgart natt til søndag. Julian Rettig / dpa / NTB-Scanpix

 • Thomas Olsen
  Journalist

Flere politifolk er skadet og butikker er smadret og plyndret, etter at flere gjenger skal ha angrepet politiet i sentrum av Stuttgart natt til søndag.

Urolighetene startet ved midnatt, ifølge avisen Bild. Unge menn kastet stein og flasker mot politipatruljer og butikker.

– Situasjonen er fullstendig ute av kontroll, opplyste en talsperson for politiet.

– Det hele har utviklet seg til reelle gatekamper, uttalte politiet videre. Først ved 03-tiden natt til søndag roet situasjonen seg, melder Deutsche Welle.

Narkokontroll kan ha utløst opprøret

Bilder og video i sosiale medier viser unge menn som kaster stein og flasker mot politiet og plyndrer butikker i sentrum av Stuttgart. De fleste var maskert med finlandshetter eller dekket til ansiktene sine på andre måter.

Ifølge Stuttgarter Zeitung skal rundt 50 politibiler ha vært i sentrum og to politihelikoptre ha vært i bruk for å følge etter gjengene som laget bråk. Avisen skriver at politiet skal ha blitt overrasket av at rundt 500 demonstranter samlet seg i sentrum rundt midnatt. På et tidspunkt skal over 200 polititjenestemenn ha blitt kalt ut i sentrumsgatene. Rundt 20 personer er pågrepet.

Politiet kunne tidlig søndag morgen ikke opplyse om bakgrunnen for urolighetene. Det skal også forrige helg ha vært sammenstøt mellom ungdommer og politi i Baden-Württenbergs delstatshovedstad sørvest i Tyskland, men ikke med samme omfang som natt til søndag.

Klokken 10 søndag skriver lokalavisen at en politikontroll sent lørdag kan ha utløst bråket. En narkotikaaksjon mot et miljø som pleier å oppholde seg i sentrum av Stuttgart, skal ha utløst aggresjon mot politiets tjenestemenn, som så eskalerte til opptøyer, skriver Stuttgarter Zeitung søndag.

Varer ligger strødd i og utenfor en butikk i Marienstrasse i den tyske byen Stuttgart der flere hunde unge gikk amok natt til søndag. Simon Adomat / dpa / NTB-Scanpix

Ordfører: – Sjokkert

Et knust butikkvindu i den tyske byen Stuttgart natt til søndag. Ralph Brock/REUTERS/NTB-Scanpix

Det er uklart hvor store skadene er og hvor mye som er stjålet fra butikkene som ble plyndret

– Jeg er sjokkert over volden, angrepene på politiet og ødeleggelsene i byen vår, skriver Stuttgart-ordfører Fritz Kuhn på Twitter.

– Det er en trist søndag for Stuttgart, avslutter han.

Delstatspolitiet i Baden-Württemberg ber publikum om tips, bilder og videoer etter nattens herjinger i Stuttgart. Søndag formiddag lanserte de en egen nettside der publikum kan laste opp bilder og film.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Tyskland
 2. Politiet

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trump truet med nasjonalgarden – Twitter fjernet meldingen

 2. VERDEN

  Titusenvis demonstrerte mot rasisme i England og resten av Europa for andre dag på rad

 3. VERDEN

  Donald Trump ført i sikkerhet da demonstrantene samlet seg

 4. VERDEN

  IOM vil fly 400 enslige mindreårige fra Lesbos i kveld. Hjelpearbeider: – Situasjonen er skummel

 5. OSLOBY

  Politiet advarer mot tette køer på Oslos utesteder

 6. VERDEN

  Store branner i Moria-leiren