Verden

EU-landene enige om enorm krisepakke

Finansministrene i EU-landene er enige om en krisepakke til en verdi av 500 milliarder euro som skal hjelpe land som er hardt rammet av koronakrisen.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire kunngjorde på Twitter at EU-landene er enige om en krisepakke på 500 milliarder euro. Foto: Foto: Ian Langsdon, Pool via AP / NTB scanpix

 • NTB

– Europa har fattet en avgjørelse og er klar til å møte alvoret i krisen, skriver Frankrikes finansminister Bruno Le Maire på Twitter torsdag kveld.

Enigheten ble oppnådd etter at Nederland myknet opp i det avgjørende spørsmålet om landene som trenger hjelp, skulle tvinges til å gjennomføre økonomiske reformer og tilsyn i bytte mot hjelp.

Nederland blokkerte samtalene to dager tidligere da landet insisterte på at Italia, eller andre land som trenger hjelp, må levere på statlige mål som er satt, et krav Italia mente var hårreisende midt i en helsekrise.

Kompromisset ble at redningspakken øremerkes kostnader knyttet til koronakrisen, som har tatt livet av mer enn 65.000 mennesker i Europa.

Frankrike, Italia og Spania har imidlertid ikke fått gjennomslag for sitt krav om en felles ordning for låneopptak for europeiske stater.

Krisepakken på 500 milliarder euro, tilsvarende 5.556 milliarder norske kroner, er mindre enn det mange analytikere mener trengs for å starte opp igjen de europeiske økonomien etter at koronakrisen er over.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset
 3. EU

Koronaviruset

 1. NORGE

  Direkteblogg om korona

 2. VERDEN

  Sveriges koronatragedie: Derfor døde tusener av de svakeste

 3. VERDEN

  Smitten øker. Sverige åpnet nattklubber. Danmark stopper ølkranene og innfører krav om munnbind.

 4. VERDEN

  Landet er blitt Europas koronaversting. På mer enn 50 ganger rødt nivå.

 5. KOMMENTAR

  Slik kan korona-innstramningene til uken bli

 6. NORGE

  Bekymret Solberg varsler nasjonale innstramminger