Verden

Nye anklager om trakassering mot Kevin Spacey

Nok en skuespiller har stått frem og anklaget Kevin Spacey for seksuell trakassering.

Den amerikanske skuespilleren og Hollywood-stjernen Kevin Spacey under utdelingen av Tony-prisene i New York tidligere i år.
  • og NTB

Mexicanske Roberto Cavazos hevder Spacey (58) mange ganger har gått over streken når han har prøvd seg på unge mannlige skuespillere.

– Det virker som den eneste forutsetningen var å være mann under 30 år for at Spacey kunne føle at han kunne ta på oss, skriver Cavazos på Facebook.

Anklagene dreier seg om perioden da Spacey var kunstnerisk direktør på teateret Old Vic i London fra 2004 til 2015.

Tror flere står frem

Cavazos hevder at han selv klarte å komme seg ut av to situasjoner hvor Spacey prøvde seg på en måte som «grenset til trakassering». Mange andre har opplevd lignende ting – og noen var for redde til å si nei, hevder den mexicanske skuespilleren.

Han tror flere vil stå frem og fortelle om slike opplevelser med Spacey. Tidligere har skuespilleren Anthony Rapp anklaget Spacey for å ha gjort seksuelle tilnærmelser mot ham i 1986, da Rapp bare var 14 år.

Spacey har svart at han ikke husker hendelsen, men at han sterkt beklager den dersom den fant sted.

Netflix har som følge av anklagene stanset produksjonen av sjette sesong av TV-serien «House of Cards», hvor Spacey spiller hovedrollen.

Les også

House of Cards: Henter inspirasjon fra Trump og virkelighetens politiske drama

Weinstein etterforskes

Beskyldningene mot Spacey er kommet frem i kjølvannet av anklagene om trakassering og voldtekt mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein. Politiet i Beverly Hills utenfor Los Angeles opplyser at de har startet etterforskning av denne saken, og av lignende anklager mot regissøren James Toback.

Britisk politi etterforsker også Weinstein, som anklages for elleve overgrep mot syv britiske kvinner.

Les også

  1. Netflix stanser innspillingen av House of Cards på grunn av overgrepsanklage

  2. Nok en skuespiller anklager Weinstein for seksuelt overgrep

Les mer om

  1. Kevin Spacey
  2. Seksuell trakassering
  3. Hollywood