Verden

Amnesty: 400 sivile drept i Boko Haram-angrep siden april

I Kamerun og Nigeria er minst 381 sivile drept av opprørsgruppen Boko Haram siden april, ifølge Amnesty International.

Folk samler seg på et marked i Konduga utenfor Maiduguri i Nigeria etter et angrep fra Boko Haram. Foto: Jossy Ola / AP / NTB scanpix

Det er mer enn en dobling i forhold til de fem månedene før april. Ifølge Amnesty er det en kraftig økning i antall drepte nord i Kamerun og i de nigerianske delstatene Borno og Adamawa.

En av årsakene er at Boko Haram stadig oftere har brukt selvmordsbombere, ofte unge jenter, i store folkemengder. Enkelte som har flyktet fra gruppen, har fortalt hvordan jentene blir dopet ned og tvunget til å gjennomføre slike angrep.

– Boko Haram begår igjen krigsforbrytelser i stor skala. Det syke ved å tvinge unge jenter til å bære sprengstoff med formål om å drepe så mange som mulig, er et godt eksempel på det, sier Alioune Tine, Amnesty Internationals sjef for Vest- og Sentral-Afrika.

 • Les også: Dreper flere enn IS

Minst 20.000 mennesker er drept siden Boko Haram grep til våpen nord i Nigeria i 2009. Konflikten har siden spredt seg til nabolandene Tsjad, Kamerun og Niger.

Les mer om

 1. Terror
 2. Boko Haram

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Boko Harams metoder er så brutale at selv IS tar avstand

 2. VERDEN

  Minst 50 drept i terroraksjon mot moské i Nigeria

 3. VERDEN

  Hun fikk fem kroner og beskjed om å sprenge seg selv i luften: Derfor bruker Boko Haram helst kvinner og barn som selvmordsbombere

 4. LEDER

  Aftenposten mener: Glem ikke de bortførte jentene i Nigeria

 5. VERDEN

  Minst 18 drept i Boko Haram-kamper i Nigeria

 6. VERDEN

  Hevder at mange av de bortførte skolejentene i Nigeria er døde