Verden

Søker råd om kriseutvalg

Statsministeren har hatt fortrolige samtaler med opposisjonen om hvem som skal granske Regjeringens håndtering av flomkatastrofen.

 • Forf>

Mandag ettermiddag samler statsminister Kjell Magne Bondevik samtlige parlamentariske ledere på sitt kontor til et møte om evalueringen av Regjeringens krisehåndtering.Men før den tid har han i det stille vært i dialog med opposisjonen. Etter det Aftenposten erfarer, hadde Bondevik og justisminister Odd Einar Dørum fredag ettermiddag fortrolige samtaler med både Jens Stoltenberg (a), Kristin Halvorsen (sv) og Marit Arnstad (sp).Regjeringen vil gjerne ha størst mulig enighet om hva som skal evalueres og om hvem som skal sitte i et slikt utvalg. Det er usikkert om Bondevik de siste dagene har snakket med ledelsen i Fr.p.

God katastrofeplan.

Ofre, etterlatte og pårørende ser frem til en evaluering av katastrofeberedskapen.— Jeg håper inderlig at en evaluering ikke bare vil handle om "Hvem som har skylden for hva?". Det viktigste nå er å få en god katastrofeplan, som kan tre i kraft neste gang det skjer en krise.- I denne planen må det være helt klart hvem som skal involveres i katastrofeberedskapen og hvordan dette skal skje, sier Christoph Wernersen, som selv dro til Thailand og lette etter sin savnede bror etter flodbølgen.Han leder nå arbeidet med å starte en organisasjon for pårørende, etterlatte og ofre etter flomkatastrofen. Dette gjøres i samarbeid med organisasjonene som ble startet etter Scandinavian Star-ulykken og Alexander Kielland-ulykken.- Informasjon er utrolig viktig i slike situasjoner, både til de som er på stedet og de som er hjemme, sier Wernersen. Disse organisasjonene håper at de kan bidra ved nye katastrofer.- Vi forsøker å få etablert et ressurssenter, som myndighetene kan bruke ved kriser, sier Wernersen.

Snakk med barna.

Under katastrofen i Thailand var mange barn rammet. Redd Barna er opptatt av at myndighetene nå innhenter erfaringer fra disse barna.- Barn er spesielt sårbare i katastrofer og en evaluering må se spesielt på hvordan vi kan hjelpe de yngste.- Derfor er det viktig at utvalget snakker med de barna som var der nede og får høre deres erfaringer, sier Marianne Borgen, leder for Norgesprogrammet i Redd Barna.

 1. Les også

  Bondevik: - Misvisende at jeg ikke tar kritikk

Statsminister Kjell Magne Bondevik Foto: OLAV OLSEN

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Opposisjonsleder løslatt fra fengsel i Venezuela

 2. VERDEN

  Javier mistet jobben da han ikke stemte for presidentens plan

 3. VERDEN

  Amnesty anklager Venezuela for forbrytelser mot menneskeheten

 4. KRONIKK

  Finnes det noen vei videre for Venezuela etter dialogens sammenbrudd? | Benedicte Bull og Antulio Rosales

 5. VERDEN

  Norsk kaptein beskriver grufulle scener på Bahamas. – Døde kropper fløt i vannet.

 6. VERDEN

  Guaidó bekrefter forhandlinger om Venezuela i Oslo