44 drept i oppgjør under bryllup i Tyrkia

Minst 44 mennesker ble drept i et blodig oppgjør i et bryllupsselskap i det sørøstlige Tyrkia mandag.

Bryllupsgjester fortviler etter massakren.

Ifølge TV-kanalen CNN Turk oppsto det en kraftig krangel mellom familiene til bruden og brudgommen, som endte med skyting.

Borgermester Ahmet Ferhat Ozen sier at fire maskerte, væpnede menn stormet inn i salen der festen fant sted i landsbyen Bilge og begynte å skyte med automatgevær og kaste håndgranater.

Uklart for brud og brudgom

Ifølge Ozen ble 17 mennesker skadet, og lokalt politi ble sendt til stedet for å forfølge gjerningsmennene. Mange av de drepte og skadede var kvinner og barn. Det er ikke klart hvordan det gikk med bruden og brudgommen.

Seks av de drepte skal være barn, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lokale medier skriver at familiene til bruden og brudgommen inkluderer medlemmer av rivaliserende statsstøttede militsgrupper, den såkalte Landsbyvakten, som brukes av hæren i kampen mot kurdiske separatister.

' Innenriksminister Besir Atalay uttalte tirsdag at skytingen var et blodhevnoppgjør. Han la til at paramilitære styrker ble satt inn i jakten på gjerningsmennene, og at åtte personer senere ble pågrepet.

Kurdere

Bilge ligger i nærheten av byen Mardin i et område som stort sett er befolket av kurdere og der den kurdiske separatistbevegelsen PKK er aktiv. Ozen utelukket at PKK sto bak episoden.

Det er ikke klart om skytingen hadde noe med Landsbyvakten å gjøre eller hvem gjerningsmennene er. Trolig er angrepet et internt oppgjør, siden blodhevn er utbredt i området.

Statsminister Recep Tayyin Erdogan ble orientert om episoden av innenriksminister Besir Atalay.

Bar sin døde nevø

Ahmet Can bar sin døde nevø til et sykehus i nærheten, og forteller at åstedet er et forferdelig syn.

– Du ville ikke ha trodd dine egne øyne, sier Can til Channel 24.