Verden

Den nederlandske journalisten Peter de Vries er død

Den nederlandske krim- og gravejournalisten Peter De Vries, som ble skutt i et attentat i Amsterdam i forrige uke, er død, opplyser familien.

Peter R. de Vries ble skutt da han forlot et TV-studio i Amsterdam 6. juli. Torsdag døde han av skadene, melder TV-stasjonen RTL.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

64-åringen ble truffet i hodet og har siden kjempet for livet, som ikke sto til å redde.

– Peter kjempet til det siste, men han tapte kampen, opplyser familien til den nederlandske TV-stasjonen RTL.

De Vries var en av Nederlands mest kjente krim- og gravejournalister og hadde blant annet hatt sitt eget TV-program.

Han ble skutt da han forlot et TV-studio i sentrum av Amsterdam 6. juli, etter å ha vært gjest i programmet RTL Boulevard.

To pågrepet

To menn ble pågrepet kort tid etter attentatet og sitter i varetekt. Den ene av dem, en 21 år gammel nederlandsk mann, mistenkes for å ha skutt 64-åringen, mens en 35 år gammel polsk mann bosatt i Nederland mistenkes for å ha kjørt fluktbilen.

Familiemedlemmer av 21-åringen har fortalt at han ble lovet 150.000 euro, over 1,5 millioner kroner, av en kriminell bande for å drepe de Vries.

Narkotopp

De Vries har den siste tiden vært rådgiver for et av aktoratets stjernevitner i saken mot den antatte narkotoppen Ridouan Taghi.

Marokkanskfødte Taghi, som lenge var Nederlands mest ettersøkte mann, ble pågrepet i Dubai i desember 2019 og utlevert til Nederland få dager senere. Han står nå for retten, tiltalt for å ha beordret flere drap og drapsforsøk.

Flere drap

Stjernevitnets advokat, Derek Wiersum, ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt i september 2019 etter gjentatte ganger å ha krevd bedre beskyttelse for seg selv og klienten.

Vitnets bror ble drept da det ble kjent hvem som var aktoratets stjernevitne i saken mot Taghi.

De Vries ble selv truet på livet flere ganger og hadde i perioder politibeskyttelse. I 2016 anmeldte han drapstrusler han fikk fra en av mennene som var involvert i bortføringen av ølmagnaten Freddy Heineken.

Les også

  1. Han løste saker politiet ga opp. Nå kjemper Nederlands mest kjente journalist for livet.

  2. Nederlandsk gravejournalist skutt på åpen gate

  3. Flere land nøler fortsatt med å be om unnskyldning for slavehandelen

Les mer om

  1. Nederland
  2. Krim
  3. Amsterdam