Togstasjonen i Budapest stengt

Togstasjonen i den ungarske hovedstaden Budapest ble tirsdag stengt og evakuert fordi hundrevis av migranter og flyktninger venter på reise videre inn i Europa.

  • Ntb

– Ingen tog vil forlate eller ankomme stasjonen inntil videre. Alle må forlate lokalet, lød en kunngjøring på togstasjonen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kunngjøringen kom etter at rundt 500 migranter og flyktninger forsøkte å ta seg om bord i et tog til Østerrikes hovedstad Wien.

Politiet ble satt inn for å kontrollere frustrerte migranter som ville ha plass på togene videre fra Budapest.

Sperret hovedinngangen

Noen av dem begynte å rope mot politiet, men de skal ha begynt å forlate lokalet uten motstand. Flere hundre sto fra før utenfor togstasjonen, men politiet har sperret hovedinngangen. Politiet dirigerer nå alle ut av lokalet.

Fire tog fulle av flyktninger og migranter fra Budapest ankom Østerrike mandag kveld. Totalt var det 3.650 migranter om bord på togene. Mange forsøker å reise videre til Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Alle ble bedt om å forlate togstasjonen i Budapest, og politiet har tatt oppstilling ved inngangene.

Ungarske myndigheter har bedt Tyskland om klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen uten reisedokumenter eller visum.Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

Les også:

Les også

- Schengen-avtalen har spilt fallitt for lenge siden

Tusenvis av migranter var torsdag samlet på en av hovedstasjonene i Budapest. Togstasjonen ble stengt, og ingen tog vil forlate eller ankomme stasjonen inntil videre.

Flere hundre sinte migranter som venter på å reise videre inn i Europa, demonstrerer utenfor togstasjonen i den ungarske hovedstaden Budapest etter at den ble stengt og evakuert.

Migrantene krever at togstasjonen gjenåpnes og at de får lov å reise videre til Tyskland, ifølge Reuters.

Flere viftet med billettene sine, klappet, buet, pep og ropte «Tyskland, Tyskland» da politiet stilte seg opp ved inngangen til togstasjonen.

Totalt sto rundt 1.000 migranter ved den stengte jernbanestasjonen tirsdag formiddag, melder Reuters.

Migranter vifter med togbillettene sine utenfor jernbanestasjonen i Budapest etter at den ble stengt tidligere tirsdag.

50.000 i august

Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

Bare i august ankom 50.000 migranter, de fleste av dem fra Syria, Irak og Afghanistan, til Ungarn.

Mange forsøker å reise videre til andre europeiske land, særlig Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Ungarske myndigheter har bedt Tyskland om å klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen uten reisedokumenter eller visum.