Verden

Togstasjonen i Budapest stengt

Togstasjonen i den ungarske hovedstaden Budapest ble tirsdag stengt og evakuert fordi hundrevis av migranter og flyktninger venter på reise videre inn i Europa.

 • Ntb

– Ingen tog vil forlate eller ankomme stasjonen inntil videre. Alle må forlate lokalet, lød en kunngjøring på togstasjonen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kunngjøringen kom etter at rundt 500 migranter og flyktninger forsøkte å ta seg om bord i et tog til Østerrikes hovedstad Wien.

Politiet ble satt inn for å kontrollere frustrerte migranter som ville ha plass på togene videre fra Budapest. BERNADETT SZABO

Sperret hovedinngangen

Noen av dem begynte å rope mot politiet, men de skal ha begynt å forlate lokalet uten motstand. Flere hundre sto fra før utenfor togstasjonen, men politiet har sperret hovedinngangen. Politiet dirigerer nå alle ut av lokalet.

Fire tog fulle av flyktninger og migranter fra Budapest ankom Østerrike mandag kveld. Totalt var det 3.650 migranter om bord på togene. Mange forsøker å reise videre til Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Alle ble bedt om å forlate togstasjonen i Budapest, og politiet har tatt oppstilling ved inngangene. TAMAS KOVACS

Ungarske myndigheter har bedt Tyskland om klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen uten reisedokumenter eller visum.Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

Les også:

Les også

- Schengen-avtalen har spilt fallitt for lenge siden

Tusenvis av migranter var torsdag samlet på en av hovedstasjonene i Budapest. Togstasjonen ble stengt, og ingen tog vil forlate eller ankomme stasjonen inntil videre. LASZLO BALOGH

Flere hundre sinte migranter som venter på å reise videre inn i Europa, demonstrerer utenfor togstasjonen i den ungarske hovedstaden Budapest etter at den ble stengt og evakuert.

Migrantene krever at togstasjonen gjenåpnes og at de får lov å reise videre til Tyskland, ifølge Reuters.

Flere viftet med billettene sine, klappet, buet, pep og ropte «Tyskland, Tyskland» da politiet stilte seg opp ved inngangen til togstasjonen.

Totalt sto rundt 1.000 migranter ved den stengte jernbanestasjonen tirsdag formiddag, melder Reuters.

Migranter vifter med togbillettene sine utenfor jernbanestasjonen i Budapest etter at den ble stengt tidligere tirsdag. LASZLO BALOGH

50.000 i august

Mange migranter har den siste tiden tatt seg inn i Ungarn fra naboland som Serbia og Romania, som ikke er med i Schengen-samarbeidet.

Bare i august ankom 50.000 migranter, de fleste av dem fra Syria, Irak og Afghanistan, til Ungarn.

Mange forsøker å reise videre til andre europeiske land, særlig Tyskland etter at landet har lempet på reglene for asylsøkere fra Syria.

Ungarske myndigheter har bedt Tyskland om å klargjøre om migrantene har lov til å reise fritt i Schengen uten reisedokumenter eller visum.

 1. Les også

  Professor tror den omfattende migrasjonenen vil fortsette i mange år

 2. Les også

  Sverige legger om rutinene for alle nye asylsøkere

 3. Les også

  Voldsomt stort folkelig engasjement for syriske flyktninger

 4. Les også

  Østerrike skjerper grensekontrollen - milelange køer

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Migranter fanget i isnende kulde ved EUs grense - 20 slipper inn hver dag

 2. FOTBALL

  Fotballpøblenes angrep på flyktningene vekker harme: - Kvalmende og skammelig

 3. VERDEN

  Et helt land vil avvise alle migranter. Det støtter Tünde Fodor for å sikre barnas fremtid.

 4. VERDEN

  Fattige migranter til EU kastes ut av grensesoldater. Rike kan kjøpe seg oppholdstillatelser.

 5. VERDEN

  De fleste får avslag, men få reiser tilbake. Her er tallene som avdekker Europas store retur-problem.

 6. VERDEN

  Kapteinen på norskeid elvecruisebåt i Budapest siktet