Verden

Moria-protest med 13.000 stoler foran riksdagsbygningen i Berlin

Aktivister plasserer 13.000 stoler foran riksdagsbygningen i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

13.000 stoler ble mandag plassert utenfor nasjonalforsamlingen i Berlin, like mange som det er beboere i den overfylte Moria-leiren på den greske øya Lesvos.

  • NTB

Aktivistene krever at leirene på de greske øyene stenges og at resten av Europa tar ansvar og tar imot asylsøkerne som bor der.

Stolene skulle også minne om at tyske kommuner og delstater har lovet å ta imot langt flere enn de som så langt er hentet ut av leirene.

Nylig ble det påvist koronasmitte i Moria-leiren, og nå er alle beboerne satt i karantene. Foto: Vangelis Papantonis / AP / NTB scanpix

Tyskland har tatt imot 465 personer fra leirene på de greske øyene, de fleste har vært syke barn og familiene deres. Bare Berlin har imidlertid lovet at ta imot over 1.000.

– Nasjonalforsamlingen var på ferie i sommer. Den humanitære katastrofen ved EUs yttergrenser var det ikke, skriver organisasjonene Seebrücke, Sea-Watch, Campact og LeaveNoOneBehind i en felles uttalelse.

Det bor nesten 24.000 mennesker i leirer på fem greske øyer, hvorav Moria er den største med 13.000 beboere, selv om kapasiteten kun er i underkant av 2.800.

Les også

  1. Snart klart for Moria-barn til Norge. Men KrF ønsker ikke unge gutter fra Afghanistan.

  2. Frp: Bare unge menn fra Afghanistan igjen når vi skal hente Moria-barn

  3. 6007 par barnesko utenfor Stortinget i Moria-markering

Les mer om

  1. Moria
  2. Berlin