Verden

Syria varsler at de vil trappe ned angrepene mot Aleppo

Syria vil trappe ned angrepene mot Aleppo, nærmere to uker etter at regjeringsstyrkene med støtte fra Russland innledet en offensiv mot de opprørskontrollerte delene av byen.

Luftangrepene mot Aleppo har tatt livet av hundrevis av sivile og ført til enorme materielle skader. Dette bildet viser konsekvensene av et angrep i september.
  • NTB

Den syriske regjeringshæren opplyste onsdag kveld at de vil redusere angrepene «etter den suksess våre styrker har hatt med å avskjære terroristenes forsyningslinjer inn til de østlige distriktene».

– Militærledelsen har besluttet å redusere antallet fly- og artilleriangrep mot terroristenes stillinger for å gi sivile anledning til å reise ut og nå trygge områder, heter det i kunngjøringen som er gjengitt av nyhetsbyrået SANA.

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er 270 mennesker drept i flyangrepene mot de opprørskontrollerte områdene av Aleppo, 53 av dem barn.

Syriske regjeringsstyrker vil trappe ned flyangrepene mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo. Foto: Reuters / NTB scanpix

Les også

  1. Pence åpner for amerikanske angrep mot Assad i Syria

  2. Krigsforbrytelsene i Syria må straffes | Joanna Nicholson og Jo Stigen

  3. Flere drept i nytt angrep mot sykehus i Aleppo

  4. 32 drept i selvmordsangrep mot bryllup i Syria

Les mer om

  1. Syria