Verden

Passasjerrekorder for Norwegian og Ryanair

Ryanair satte ny passasjerrekord i 2016. Det samme året la selskapet ned virksomheten på Rygge lufthavn utenfor Moss. Arkivfoto:

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair satte ny rekord med 117 millioner passasjerer i fjor, en økning på 15 prosent. Også Norwegian leverer kanontall.

  • NTB

Den gamle rekorden var på drøyt 101 millioner passasjerer og ble satt i 2015. Selskapet sier nye ruter og baser har bidratt til rekordtallene for 2016.

En stor økning i langdistansetrafikken bidro til at Norwegian fikk en passasjervekst på 14 prosent i fjor. Nesten 30 millioner passasjerer valgte å reise med flyselskapet.

London-trafikken rett til himmels da Ryanair kom til Gardermoen

– Etter resultatet av brexit-avstemningen vil vi vri veksten bort fra Storbritannia. Denne kapasiteten vil heller bli flyttet over til flyplasser i EU, sier en talsmann for Ryanair. Selskapet ser for seg en vekst på seks prosent i Storbritannia i år, mot 15 prosent i fjor.

Totalt anslår Ryanair at 119 millioner passasjerer vil reise med dem i 2017, mens de satser på 130 millioner reisende det påfølgende året.

Også kalastall for Norwegian

En stor økning i langdistansetrafikken bidro til at Norwegian fikk en passasjervekst på 14 prosent i fjor. Nesten 30 millioner passasjerer valgte å reise med flyselskapet.

Flyselskapet lanserte 34 nye ruter i løpet av året og fikk levert 21 fabrikknye fly. Norwegian kan også skilte med en fyllingsgrad på 88 prosent, opp to prosentpoeng fra 2015.

Totalt hadde selskapet 29,3 millioner reisende i løpet av året. 2,15 millioner av disse reiste i desember, 20 prosent flere enn i tilsvarende måned året før.

– Trafikktallene viser at vår globale strategi er i ferd med å sette seg, og at vår konkurransekraft styrkes. Det er gledelig at stadig flere velger å fly med oss, eksempelvis har flyene mellom Paris og flere byer i USA stort sett vært helt fulle, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian opplyser at det gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i desember. Av disse lettet 69 prosent til oppsatt rutetid.

– Norske reisende hadde ikke selv godtatt Ryanairs arbeidsvilkår

Les mer om

  1. Ryanair
  2. Brexit
  3. Flyplass