Verden

Minst 49 døde i togulykke i Egypt

Dødstallet etter togulykken i Alexandria i Egypt har steget til 49. Over 120 er skadd, melder statlig fjernsyn.

Togulykken utenfor Alexandria fredag er den dødeligste i Egypt på over ti år. Foto: Ravy Shaker / AP / NTB scanpix
  • NTB
Det ene toget sto på en stasjon i utkanten av Alexandria da et annet tog braste inn i det bakfra. Foto: AP / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Ulykken skjedde da et tog som kom fra Kairo, braste inn i bakdelen til et tog som sto på en liten stasjon i forstaden Khorshid, rett øst for kystbyen.

Toget på stasjonen hadde akkurat ankommet Alexandria fra Port Said ved Suez-kanalen.

Det egyptiske jernbaneverket sier årsaken til ulykken er under etterforskning. Statlig fjernsyn melder at kollisjonen kan ha skjedd som følge av en teknisk svikt som førte til at det ene toget ble stående på stasjonen da det andre toget kom kjørende.

Opprørspoliti

Det ble tidlig meldt om et tosifret antall omkomne, men dødstallet har fortsatt å stige. Helsedepartementet opplyste natt til lørdag at 42 mennesker så langt er bekreftet omkommet. I tillegg ble 133 skadd. Lørdag morgen var tallet på antall døde steget ytterligere. Statlig fjernsyn i Egypt melder at 49 personer har mistet livet og at over 120 er skadd.

TV-bilder viste sønderrevne togvogner som lå på jernbanesporet mens folk strømmet til for å hjelpe ofrene. Før ambulansene fikk brakt ofrene til sykehus, ble de døde og sårede lagt på tepper ved siden av skinnene i jordbruksområdet i utkanten av den egyptiske middelhavsbyen.

Flere hundre forbipasserende og pårørende samlet seg på ulykkesstedet, mens opprørspoliti ble utplassert for å holde dem på avstand.

Mangelfull sikkerhet

Trafikksikkerheten ved jernbanen i Egypt er mangelfull, noe som i stor grad skyldes dårlig vedlikehold og styring gjennom flere tiår.

Togulykken er den verste på mange år i Egypt. I november 2012 omkom 49 mennesker, blant dem 44 barn, da et tog braste inn i en skolebuss.

Året etter døde 27 mennesker i en annen kollisjon mellom et tog og en buss sør for Kairo.

I 2002 omkom 373 mennesker i landets verste togulykke da en elektrisk kortslutning utløste brann på et tog som var på vei fra hovedstaden Kairo til Luxor. Det begynte å brenne i de bakerste vognene og toget kjørte i flere kilometer før føreren oppdaget brannen.

Les mer om

  1. Egypt