Verden

Stor brann i Camden Market i London

På det meste deltok i 70 brannfolk i slukningsarbeidet da det begynte å brenne i det populære gatemarkedet natt til mandag. Brannen er nå under kontroll.

  • NTB

Brannvesenet har kontroll på brannen som brøt ut i Camden Market i London. Det er ikke meldt om personskader.

Det skriver Londons brannvesen på Twitter. Brannen er i bydelen Camden Town som ligger nordvest i byen. På det meste deltok 70 brannfolk og ti brannbiler i slukkingsarbeidet, som vil fortsette utover morgenen.

En hel bygning på tre etasjer var overtent inne på markedet, opplyste brannvesenet.

Ilden skal ha brutt ut på Camden Lock Market – et stort innendørsmarked. Brannvesenet oppfordret folk til å holde seg unna området.

Ingen personskader

Snaut fire timer etter at meldingen om brannen kom, jobbet fortsatt brannmannskapet med å få kontroll over flammene. Like før 4.30 mandag morgen kom meldingen om at brannen var under kontroll. Brannårsaken er så langt ikke kjent.

Politiet fikk melding om brannen noe over midnatt natt til mandag. Videoer på sosiale medier viste store flammer, og vitner har sagt at de kunne se røyken på flere kilometers avstand.

– Brannen utviklet seg veldig raskt. Folk fulgte med, men vi ble redde for at bygningen kunne eksplodere fordi det er restauranter i nærheten, sier øyenvitnet Joan Ribes ifølge nyhetsbyrået AP.

For ni år siden gikk Camden Market opp i flammer i en stor brann. Butikker, puber og nattklubber ble evakuert. Ingen kom til skade i brannen den gang. Området ble stengt i flere måneder.

Turistmål

Camden Market regnes for å være det største gatemarkedet i Storbritannia, og har i årevis vært et senter for mote- og musikkinteresserte. Hver eneste uke trekker de mange småbutikkene og utestedene der til seg 500.000 besøkende, noe som gjør det til et av Londons mest populære turistmål.

Brannen kommer mindre enn en måned etter dødsbrannen i boligblokken Grenfell Tower i London der 80 personer hittil er bekreftet omkommet. Det tok tre dager å slukke flammene.

Les mer om

  1. Brann
  2. London