Reuters og AFP: Våpenhvile på Gaza søndag kveld

Våpenhvile på Gazastripen vil tre i kraft klokken 19 norsk tid. Det melder kilder på begge sider til nyhetsbyråene Reuters og AFP.

Siden fredag kveld har det blitt skutt raketter inn og ut av Gazastripen. 31 palestinere skal være drept.
  • NTB/Aftenposten
  • Per Christian Selmer-Anderssen
    Journalist

Det er egyptiske meglere som har foreslått våpenhvilen mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad), og Israel skal ha takket ja. Det skriver flere medier, blant annet Reuters.

Nyhetsbyrået kilder er en egyptisk sikkerhetsperson og en palestinsk embetsmann.

Avtalen om våpenhvile skal etter planen formelt kunngjøres av Egypt, skriver Al Jazeera.

Våpenhvilen har foreløpig ikke blitt bekreftet av Islamsk hellig krig, som de siste dagene har skutt raketter mot Israel.

Ifølge myndighetene på Gaza er 31 palestinere drept i løpet av helgen, hvorav minst en tredjedel er sivile. Islamsk hellig krig skal ha sendt over 200 raketter tilbake, ifølge det Israelske militæret.

Les også

Anja Riiser er i Gaza: – De voksne prøver å holde masken, men barna er skrekkslagne.

Raketter mot Jerusalem

Det var fredag kveld at Israel angrep Gazastripen med raketter og startet operasjonen «Breaking Dawn.» Israel sier luftangrepene fredag ettermiddag var rettet mot gruppen Islamsk hellig krig og hevder de sto overfor en «umiddelbart forestående trussel».

Islamsk hellig krig, er en nasjonalistisk-islamistisk militær organisasjon, som er mindre enn Hamas og Fatah på Gazastripen, og som har stått bak flere selvmordsangrep. Organisasjonen er mot Israels eksistens.

Reuters skriver at den militante gruppen forsøkte å treffe Jerusalem søndag morgen, men 97 prosent av rakettene ble skutt ned av det israelske luftvernet.

Søndag kom Islamsk hellig krig med en uttalelse der de skrev at «martyrenes blod vil ikke gå til spille.»