Ebba Åkerlund (11) ble terroristens yngste offer

Ebba Åkerlund (11) var på vei hjem fra skolen da hun ble truffet av terroristens lastebil og drept.

11 år gamle Ebba Åkerlund døde i terrorangrepet i Stockholm. Tirsdag kveld tillot foreldre at dette bildet ble brukt og at hennes navn ble gjort kjent.

11-åringen ble meldt savnet da hun ikke kom hjem som avtalt. Senere fikk foreldrene beskjed om at hun var drept. Tirsdag kveld tillot foreldrene at hennes navn ble gjort kjent. Gjennom TV4 sendte foreldrene følgende beskjed til det svenske folket:

«Av hele vårt hjerte takker vi det svenske folket for all den varme og kjærlighet og støtte dere har gitt oss i en tid av smerte og fortvilelse. Vi trenger nå ro for å bearbeide vår sorg og ber om forståelse for at vi behøver å gjøre det i fred.»

Ofrene

Dominika Skansen ga førstehjelp til en hardt skadet kvinne. Her tenner hun lys på stedet der kvinnen ble truffet av lastebilen.

Maïlys Dereymaeker (31) hadde reist fra Belgia til Stockholm for å treffe gode venner. Men det ble aldri noe gjensyn.

Ifølge Expressen ble 31-åringen fra småbyen Lembeek i Halle utenfor Brussel terrormistenkte Rakhmat Akilovs første offer.

Dereymaeker befant seg i krysset der Drottninggatan møter Olof Palmes gata da terroristen kom kjørende på sitt dødstokt like før klokken 15 fredag.

Den drepte kvinnen etterlater seg en sønn på 1,5 år hjemme i Belgia, der hun ifølge den belgiske avisen Nieuwsblad jobbet som psykolog. Le Soir skriver at Dereymaker var ansatt ved Office des Étrangers, utlendingskontoret, som ligger under det belgiske innenriksdepartementet.

69-åring fra Uddevalla blant de fire

69 år gamle Lena Wahlberg fra tettstedet Ljungskile i Uddevalla er en av de andre omkomne. Hun var på besøk i Stockholm da drapsmannen raste gjennom gatene med den kaprende lastebilen.

Wahlberg var lokallagsleder for Amnesty på hjemstedet. Hun har vært med i Amnesty International siden 1985, og flere i organisasjonen uttrykker nå dyp sorg over hennes død.

69 år gamle Lena Wahlberg fra Ljungskile i Sverige er blant ofrene.

Tilsammen fire liv gikk tapt

Terrorangrepet i Stockholm krevde tilsammen fire menneskeliv:

– Et ansikt på offeret

Borgermester Dirk Pieters i Halle sier til Expressen at han fikk sjokk da han søndag morgen mottok beskjeden om at Maïlys Dereymaeker var blant de drepte.

Pieters er venn av 31-åringens foreldre og snakket med Dereymaekers far søndag kveld.

– Jeg kjenner henne ikke personlig, men jeg har møtt henne flere ganger. Jeg blir sjokkert hver gang et slikt angrep finner sted, men det blir enda verre nå når jeg kjenner foreldrene hennes og kan sette et ansikt på offeret, sier borgermesteren til Expressen.

Britiske Chris Bevington (41) var toppsjef i Spotify. Han er en av de fire døde etter angrepet i Stockholm. Britisk UD har offentliggjort dette bildet sammen med en uttalelse fra familien, som minnes Bevington som «en fantastisk ektemann, sønn, far, bror og en nær venn for mange».

Musikkundervisning til barn

Avisen skriver at Dereymaeker spilte fløyte i et ensemble, og at hun gjennom musikken hadde fått venner over hele verden. Ifølge Nieuwsblad ga 31-åringen også musikkundervisning til barn hjemme i Halle.

Maïlys Dereymaeker var i Stockholm for å møte noen venner da byen ble rammet av terror. Ifølge Dirk Pieters hadde vennene ikke dukket opp til avtalen ennå da traileren, som til slutt raste inn i varehuset Åhlens City, traff den belgiske kvinnen.

Dereymaeker ble meldt savnet etter at venner og familie ikke fikk tak i henne etter terrorangrepet. Etter to døgn fikk bekymrede pårørende beskjed om at en DNA-test bekreftet at 31-åringen var blant de drepte, skriver Expressen.

Den belgiske ambassaden i Stockholm skal imidlertid ha fått opplysninger fra politiet om at ID-papirer tilhørende en belgisk statsborger hadde blitt funnet på åstedet, og at det var sannsynlig at vedkommende var blant de drepte, skriver Dagens Nyheter.