Hertuginne Kate fødte i formiddag, i kveld reiser de hjem fra sykehuset

Hertuginne Kate og prins William har fått sitt tredje barn. Bare timer etter fødselen møtte stolte foreldre pressen.

Bare timer etter fødselen møtte de nybakte foreldrene pressen.

Men hendene trygt i pappa Williams never ankom prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) gående til fødeklinikken Lindo Wing ved St. Mary's Hospital i London mandag ettermiddag.

Noen timer tidligere fødte hertuginnen Kate sitt og prins Williams tredje barn.

Den nyfødte prinsen fikk en tidlig debut i rampelyset. Kun timer etter han kom til verden, møtte han pressen.

– Hennes kongelige høyhet, hertuginnen av Cambridge, fødte klokken 11.01 (lokal tid) en sønn, heter det i en kunngjøring, der det opplyses at alt står bra til med mor og barn.

Fødte i formiddag, klar til å reise hjem i kveld

Ifølge Kensington Palace kommer hertuginnen og den lille prinsen til å reise hjem fra sykehuset allerede mandag kveld.

Prins William tok med seg sine to eldste barn prinsesse Charlotte (2) og prins George (4) til fødeklinikken Lindo Wing der de fikk hilse på sin nye lillebror.

Den lille gutten veier 3,8 kilo, og prins William var til stede under fødselen på St. Mary's Hospital. Prins William ble selv født på det samme sykehuset, og det samme ble broren prins Harry.

– Dronningen, hertugen av Edinburgh, prinsen av Wales, hertuginnen av Cornwall, prins Harry og medlemmer av begge familier er informert og gleder seg over nyheten, heter det videre i kunngjøringen fra Kensington Palace.

Hertuginne Kate viste stolt frem sin nyfødte sønn.

Gutten som ble født mandag blir dermed nummer fem i arvefølgen, etter bestefaren prins Charles, sin far prins William og sine to eldre søsken.

Onkelen, prins Harry, blir dermed skjøvet ned et hakk i arvefølgen og er nå nummer seks.

Den nyfødte prinsen har enda ikke fått et navn, men ifølge BBC er Arthur, Albert, Frederick, James og Philip favoritter hos bookmakerne.