Trump: – Jeg er et mentalt stabilt geni

USAs president Donald Trump har rykker ut på Twitter og forsikret at han er mentalt stabil og smart.

USAs president Donald Trump.

– Faktisk, gjennom hele livet, så har mine to største styrker vært at jeg er mentalt stabil og, liksom, skikkelig smart, skriver Trump på Twitter.

I den ferske boken Fire and Fury stiller medarbeidere i Det hvite hus spørsmål ved Trumps evne til å styre landet. Nå tar presidenten til motmæle på sitt vis, med tre Twitter-meldinger.

– Jeg har gått fra å være en veldig vellykket forretningsmann, til en topp TV-stjerne til president i USA (på første forsøk). Jeg tror det kvalifiserer ikke bare til smart, men til geni … og et veldig stabilt geni!

Vist seg å være svindel

Presidenten mener hans politiske motstandere har begynt å kritisere hans psykiske helse fordi påstandene om at medarbeiderne hans har samarbeidet med Russland, har vist seg å være «svindel».

Tidligere president Ronald Reagan ble utsatt for lignende angrep, ifølge Trump. Reagan satt som president til 1989, og ble etterfulgt av visepresident George H.W. Bush. Fem år senere ble det kjent at den tidligere presidenten hadde diagnosen Alzheimers sykdom.
Reagan fikk hard medfart i boken Dutch: A Memoir of Ronald Reagan i 1999. Boken til forfatteren Edmund Morris er en biografi med fiksjonselementer. Når det gjelder Reagan, sier Morris:
Ingen rundt ham forsto ham. Hver eneste jeg har intervjuet, uten unntak, sier de aldri klarte å finne ut av ham.

Boken fikk stor oppmerksomhet og ble svært kritisert. Blant annet skal den ha innholdt figurer som ikke eksisterte i virkeligheten og der de samhandlet med virkelige personer.

Uskikket til å være president

I boken Fire and Fury av Michael Wolff blir Trump beskrevet som en ustabil person som er uskikket til å være president, noe alle rundt ham hevdes å være klar over. Presidenten selv mener Fire and Fury er full av løgner, og utgivelsen er blitt forsøkt stanset av Trumps advokater.

Her er Trumps tre twittermeldinger om boken lørdag: