Verden

– Mueller vil avhøre Trump i Russland-granskingen

Spesialetterforsker Robert Mueller vil i løpet av de neste ukene forsøke å avhøre president Donald Trump i Russland-granskingen, melder Washington Post.

President Donald Trump kan snart bli innkalt til avhør av spesialetterforsker Robert Mueller. Foto: AP / NTB scanpix

Muellers interesse for hendelsene som førte til at Trump sparket sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og FBI-sjef James Comey gjør at Mueller nå vil se nærmere på om hvorvidt presidenten eller andre har forsøkt å hindre Muellers gransking, skriver The Washington Post.

Avisen siterer to ikke navngitte kilder med kjennskap til saken. Ifølge kildene har Trumps advokater allerede utarbeidet betingelser for forhandlinger om Muellers kommende avhør av presidenten. Disse betingelsene kan bli presentert for Mueller allerede i neste uke, sier kildene.

I forrige uke uttalte Trumps advokat Ty Cobb i et intervju med CBS at presidenten er «svært ivrig etter å sette seg ned og forklare alt som måtte være av interesse på spørsmål fra spesialetterforskerens kontor».

Har du mistet kontrollen over hvilke forbindelser Trumps betrodde menn har hatt til Russland? Her får du oversikten:

Trump avviser anklagene

Tidligere FBI-direktør Robert Mueller leder granskingen av hvorvidt Trumps medarbeidere samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i 2016. Mueller ble av justisdepartementet utnevnt til å lede etterforskningen i mai i fjor etter at Trump sparket FBI-sjef James Comey.

Trump har avvist anklagene om Russland-samarbeid og kritisert etterforskningen en rekke ganger. Parallelt med Mullers etterforskning granskes påstandene om ulovlig samarbeid med Russland også av flere komiteer i Kongressen.

Les mer om

 1. Etterforskning
 2. Donald Trump
 3. Russland
 4. FBI

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Mueller anser ikke Trump som mistenkt per nå

 2. VERDEN

  Trump om Russland-granskingen: – Ser frem til å bli avhørt under ed

 3. VERDEN

  Trumps Flynn-kommentar fører til nye spørsmål rundt Russland-etterforskningen

 4. VERDEN

  USAs justisminister utspurt av Russland-granskerne i timevis

 5. VERDEN

  Alle toppene som har tatt i Russland-etterforskningen, er blitt angrepet av Trump

 6. VERDEN

  Manafort erklærer seg skyldig på flere punkter