Verden

Apple presenterte iOS 12 – vil begrense avhengighet

Apple presenterte mandag det nye operativsystemet iOS 12, som kommer til høsten. Systemet vil gjøre det lettere å begrense tidsbruken på telefoner og nettbrett.

Craig Federighi, sjef for programvareutvikling i Apple, under presentasjonen av det nye operativsystemet iOS 12 i San Jose i California mandag.
  • og NTB

Blant annet vil iOS 12 gjøre det mulig for brukeren å velge geografiske områder der «ikke forstyrr» skrus på automatisk. Det vil også bli mulig å angi en maksimumsgrense for tidsbruk på hver enkelt applikasjon.

De nye valgmulighetene kommer etter massiv kritikk om at Apple sine produkter er avhengighetsskapende, særlig for barn. Med iOS 12 vil foreldre få en mer detaljert oversikt over både sin egen og barnas tidsbruk på telefon og nettbrett, opplyser selskapet.

Raskere og smidigere

Av andre nyheter fremhever Apple at operativsystemet skal gjøre telefonene og nettbrettene raskere og smidigere. Blant annet skal kamera-appen kunne åpnes 70 prosent raskere.

Videre vil iOS 12 åpne for gruppesamtaler med FaceTime, gjøre det lettere å dele bilder og video, og involvere den personlige assistenten «Siri» i flere av Apples applikasjoner.

– Med iOS 12 får brukerne nye opplevelser som tidligere ikke var mulig. Vi bruker avanserte algoritmer til å gjøre utvidet virkelighet enda mer engasjerende, og brukerne kan utføre oppgaver raskere ved hjelp av Siri og intelligent teknologi på enheten, sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple.

Aksjehopp

Etter presentasjonen steg Apple-aksjen til sitt høyeste nivå noen gang, da den på sitt høyeste nådde 193,42 dollar per aksje, ifølge E24.

Ved stenging endte aksjen på 191,91 dollar, en økning på rundt 0,9 prosent.

Les mer om

  1. Apple