Verden

Britisk politi: 21 til sykehus etter nervegift-attentat mot russisk eksagent

Teknikere iført beskyttelsesdrakter ved benken i Salisbury der Sergej Skripal og hans datter ble funnet bevisstløse.

Tilsammen 21 mennesker har fått behandling på sykehus i forbindelse med at en russisk eksagent og datteren hans ble eksponert for nervegift i Salisbury i Storbritannia søndag, opplyser britisk politi.

  • og NTB

Saken oppdateres.

Tilstanden er fortsatt kritisk for Sergej Skripal og datteren Julia, som ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury søndag.

Tre politimenn som kom til stedet, ble også syke, og den ene av dem ligger fortsatt på sykehus.

Nick Bailey er ved bevissthet, men tilstanden han er kritisk. Bailey er en av tre politimenn som ble syke etter at de kom til stedet der Sergej Skripal og datteren Julia ble funnet søndag.

Ifølge fungerende politisjef i Wiltshire, Kier Pritchard, har ytterligere 16 fått behandling på sykehus etter å ha vist symptomer på forgiftning.

– Flere av dem har fått behandling, det er tatt blodprøver og de har fått støtte og råd, opplyste Pritchard under en pressekonferanse torsdag kveld.

Pritchard fortalte videre at han hadde besøkt den 38 år gamle politimannen Nick Bailey på sykehuset.

– Han behandles av spesialister. Han har det bra og sitter oppe. Han er helt klart ikke den Nick jeg kjenner, men han er i trygge hender hos legene ved Salisbury District Hospital, sa Pritchard.

Les mer om

  1. Spionattentatet i Salisbury